„Независимая газета“: НАТО е изплашено от маневрите „Запад 2017“

Pan.bg 16 авг 2017 | 06:25 views (3339) commentaries(2)
img
Агенция "Фокус"
„Независимая газета“: НАТО е изплашено от маневрите „Запад 2017“Снимка: АФП
Москва. В рамките на подготвителния етап за стратегическите учения „Запад 2017“, от началото на седмицата в Беларус започнаха да пристигат руски подразделения, които – както поясниха от Министерството на отбраната в Минск, в периода 21-25 август „съвместно ще отработват комплекс действия за тилово и техническо обезпечение“. Изглежда, че НАТО се притеснява от провеждането им, коментира вестник „Независимая газета“.
Под неостаряващото мото за руската заплаха, свързана с маневрите „Запад 2017“, Алиансът планира разместване в страните от Източна Европа на допълнителни контингенти. Съответната информация бе потвърдена от дипломатическия представител на Естония в Руската федерация Арти Хилпус. В края на август в балтийската страна ще бъде изпратено подразделение на американската 173-та десантна дивизия от 150 военнослужещи.
Подсилени ще бъдат обаче и други страни от НАТО, граничещи с Беларус и Русия, без при това да се взимат предвид частите, наброяващи хиляда войници, които вече са дислоцирани в Полша, Литва, Латвия и Естония.
В периода, в който на територията на Беларус ще са в ход ученията „Запад 2017“, в Украйна ще бъдат съсредоточени до две хиляди войници за маневрите на НАТО Rapid Trident. В рамките им ще бъдат отработватвани бойни задачи с въоръжение и техника, включително шест самолета и 10 хеликоптера.
До този момент информацията за броя на войниците, които ще бъдат включени в „Запад 2017“, както и точното място, на които ученията ще бъдат проведени, не се уточнява.Превод и редакция: Тереза Герова
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  NC.KOSTOV 16 авг 2017, 19:12
   
  5
   
  11

  От ЗАвисимая газета имат чувство за хумор. Не може да им се отрече. НАТО да бъде уплашено от някакви жалки учения. Сигурно Тъпутинчо в поредния си пристъп на безсилие, завист и злоба е наредил на ЗАвисимая газетка да напише това.

 2. #2
  Свой 17 авг 2017, 20:36
   
  7
   
  4

  Костов _глупак

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка