Warning: getimagesize(https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2017/07/523125_1_IanBrzezinski_0111000_big.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

NEWSWEEK: ЯН БЖЕЖИНСКИ ПРИЗОВА НАТО ДА СДЪРЖА «ХУЛИГАНА» РУСИЯ

Pan.bg 05 юли 2017 | 13:07 views (3358) commentaries(2)
img Засилването на американското военно присъствие в Източна Европа има важно значение за сдържането на Русия, която представлява заплаха за Запада и вече е способна да изиграе ролята на “значително по-силен хулиган в своя регион”, заяви в интервю за Newsweek аналитикът Ян Бжезински.
Той дори изрази надеждата, че САЩ никога няма да признаят “анексията на Крим” и ще продължат последователно да ожесточават санкциите, използвайки заедно с НАТО всички налични инструменти за влияние, “докато Русия не напусне Украйна”.
Новата американска администрация начело с Тръмп достатъчно ясно даде да се разбере, че Русия представлява заплаха за НАТО. Съответното изявление от Вашингтон сега звучи значително по-яростно, отколкото от времето на Обама, заяви аналитикът Ян Бжежиски, заместник помощник министър на отбраната на САЩ по въпросите на Европа и НАТО в правителството на Джордж Буш и син на известния политолог Збигнев Бжежински.
Според него, европейските страни “не са оправдали очакванията” по този въпрос.
Сега Тръмп се опитва да притисне съюзниците от алианса, за да ги застави да увеличат своя дял в разходите за общата сигурност.
Реално значение има засилването на американското военно присъствие в източна Европа, остават в сила плановете относно танковата бригада и разполагането в Полша на намиращия се там международен батальон на НАТО.
Освен това, администрацията на Тръмп е заявила за намеренията си да увеличи финансирането на “Европейската инициатива за сдържане” с милиард долара.
“Така че думите могат да предизвикат въпроси, но действията си остават еднозначни – а главната идея е това, че Русия представялява заплаха за Запада”, подчерта Ян Бежежински в разговор с журналистите от
Newsweek.


Той припомни, че Русия “е увеличила бойната мощ на артилерията” и е завишила способността си за бързо разполагане на крупни военни сили.
“За последините 10 години Путин претвори в живота плана за модернизация, за който бяха нужни над 700 милиарда долара. Резултата е налице.
Той вече има съвременни системи за противоракетна отбрана, бойни самолети, военни кораби и реорганизирани сили за специално предназначение.
За да се оцени прогресът, достатъчно е да сравим бездарното нахлуване в Грузия през 2008 г. и анексията на Крим през 2014 г., която бе проведена професионално””, заяви Бежежински.

Според него, Русия на този етап няма армия, която би била способна ефективно да се противопостави на американците.
Но тя вече може да играе “ролята на значително по-силен
хулиган в своя регион”, предупреждава американският аналитик.


Петя Паликрушева за News Front
Източник: http://www.newsweek.pl/plus/swiat/ian-brzezinski-o-donaldzie-trumpie-nato-i-rosji-wywiad,artykuly,412582,1,z.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  бомбаш 05 юли 2017, 16:04
   
  15
   
  2

  Русия ще ви заличи от световната карта точно за един миг време, ако реши, що се халосвате не ми е ясно :D

 2. #2
  Бети 07 юли 2017, 07:31
   
  5
   
  1

  Я си спомнете уважаеми аналитци до миналата година какво разправяше Обама , че Русия е / регионална сила/. Че Русия е само един книжен тигър.Как така изведнъж този книжен тигър стана най голямата заплаха за НАТО.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка