Warning: getimagesize(https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2017/07/inx960x640.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

ГЕНЕРАЛ ОТ НАТО: АЛИАНСЪТ Е РАЗТРЕВОЖЕН ОТ “ОГРОМНАТА МОДЕРНИЗАЦИЯ” НА РУСКАТА АРМИЯ

Pan.bg 03 юли 2017 | 11:59 views (3219) commentaries(2)
img Независимо от това, че Русия на този етап не демонстрира “агресивни намерения” по отношение на НАТО, алиансът трябва да бъде готов към всякаква “потенциална заплаха” и да не допусне повторение на ситуацията с Крим и източна Украйна, заяви в интервю за Politico председателят на военния комитет на НАТО, генерал Петр Павел.

Макар намеренията на Москва “да не са напълно ясни”, НАТО е обезпокоено от “огромната модернизация на руската армия и по-решителното поведение на Кремъл”, добави военният.
“Ние определяме опеснасттта, изхождайки то два главни елемента: възможностите и намеренията.
Без съмнение Русия развива своите възможности и по отношение обикновените видове оръжия, а и в ядрените.
Става дума за учения, за възможностите на руснаците да прехвърлят войска на дълги разстояния и ефективно да се възползват от нея далече от собствената им територия – това не предизвиква съмнения”, отбеляза Павел.
“Ако става дума за намеренията, то те НЕ са напълно ясни, защото ние не можем да кажем, че Русия има агресивни намерения срещу НАТО”, добави военният.
Но, независимо от това, Русия увеличава военното си присъствие.
Генералът коментира и съобщението за плановете на Москва за разполагането в Крим и Калининград на междуконтинентални балистични ракети с ядрени бойни глави.
“Има неща, които ни безпокоят и за които трябва да се подготвим. Приемаме сериозно дори тази потенциална заплаха.
Правим всичко възможно, за да бъдем готови и да отговорим на всяка потенциална заплаха, за да не допуснем повторение на ситуацията в Крим и източна Украйна по отношение на който и да е член на НАТО”, подчерта Павел.
Наблюдаваме все по-решителното поведение на политическото и военно ръководство на Русия, което говори за вземане на необходимите мерки за отговор срещу натрупването на въоръжения на НАТО.
Наблюдаваме огромната модернизация на руската армия”, добави Павел.

Освен “заплахите от страна на Русия” НАТО изпълнява антитерористична дейност и “не може да си позволи лукса да се съсредоточи само върху Русия”.
Освен това, ръководството на НАТО има добро отношение спрямо Турция, независимо от това, че политическите връзки между Анкара и други страни от алианса са били напрегнати.
Според Павел, съюзниците на НАТО считат, че събитията в Турция следва да се разглеждат “в контекста” на ситуацията.
Турция усеща “повече заплахи от другите страни. Турция се сблъсква с две големи предизвикателства – от една страна това е Русия, а от
друга – екстремизмът, тероризмът и миграцията.
Всичко това оказва пряко въздействия върху Турция, затова на нея й трябва подкрепата на НАТО”, резюмира Павел.
Петя Паликрушева-Иванова за News Front
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Teraflop 03 юли 2017, 12:13
   
  11
   
  0

  “Ние определяме опеснасттта, изхождайки то два главни елемента: възможностите и намеренията.Ние не можем да кажем, че Русия има агресивни намерения срещу НАТО”, добави военният.
  Но, независимо от това, Русия увеличава военното си присъствие." Къде г-н генерал,Русия е увеличила военното си присъствие? Някъде да е стоварила войски,както правят тъпите янки?

 2. #2
  Исмаил 03 юли 2017, 18:30
   
  7
   
  0

  Г-н генерал, аз не мога да ви разбера кога казвате истината и кога лъжете. Един път казвате че Русия толкова много е изостанала че освен Москвич , самовари, балалайки и водка нищо друго не може да прави . Друг път изразявате сериозно безпокойство от “огромната модернизация на руската армия" .С какво точно я модернизират с " балалайки или със самовари" . Кога точно да ви вярваме г-н генерал . Не бойся копеуе не страхуйся, спакойна - не плашуйся. Аз ще му се обадя на Владко да намали производството на самовари за да може да спинкате по спокойно. Няма , няма, няма, о, о ,о.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка