ЕРДОГАН: «НАТО ПРАВИ НЕДОПУСТИМИ ГРЕШКИ, ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДА СЪЩНОСТТА НА АЛИАНСА»

Pan.bg 26 юни 2017 | 12:22 views (3581) commentaries(6)
img
Президентът на Турция заяви за сериозни недостатъци в сирийската стратегия на партньорите от НАТО.
По време на речта си на празнично мероприятие в Истанбул, Ердоган изрази съжаление във връзка с факта, че държавите-съюзници на Анкара в НАТО не се отказват от сътрудничество с терористите, представляващи заплаха за единството на Турция.
«Тези, които уверяват Турция, че оръжието, предадено на терористите впоследствие ще бъде върнато в арсеналите, наивно твърдят, че биха могли със същото това да излъжат Анкара. Те осъзнават допуснатата грешка, но ще бъде твърде късно», предупреди Ердоган.
«Световната общност достатъчно ясно осъзнава, че в случай, че в северна Сирия се създаде и най-малка заплаха по адрес на националната сигурност на Турция, Анкара ще премине към най-решителни действия», предупреди президентът.
Ердоган отбеляза, че в подобен случай ще се повтори сценарият при операцията «Щит на Ефрат», когато Сирийската освободителна армия с подкрепата на ВС на Турция е прочистила от терористи 2 хиляди кв.км. сирийска територия.
Президентът припомни, че, благодарение на операцията «Щит на Ефрат», са били разрушени плановете за създаването на зона, подконтролна на терористите около сирийско-турската граница.
«Никакви отстъпки няма да правим. Турция не е «палаткова държава».
Затова е недопустимо, сътрудничейки си с Турция в рамките на НАТО, да се придържат към курс на партньорство с терористите.
В подобни случаи ще се наложи да се преразгледа самата същност на дейността на НАТО.
Тези действия са грубо нарушение на нормите и принципите на Алианса», подчерта турският лидер.
Президентът на Турция обърна внимание и върху позицията на редица европейски страни, че терористите се ползват с особена почит и защита.
«Все още не е късно да се преразгледа тази погрешна стратегия. Близък е денят, в който терористите ще нанесат удар по тези, които сега ги опекунстват», каза Ердоган, изразявайки увереност в това, че, благодарение на опита и единството си Турция ще ускори работата си по отношение настоящите предизвикателства.

Президентът също призова към активна борба с терористичното течение «Паралелна държава» (FETÖ).
«Главата на FETÖ — Фетуллах Гюлен живее във вила в американския щат Пенсилвания. Този факт говори сам по себе си. Защо САЩ не ни предават Гюлен?
Излиза, че има причина за това», каза Ердоган.

Според него, решителна борба с течението на Гюлен се води и в самата Турция.
«Гражданите трябва да съобщават за привърженици на FETÖ. Трябва те да се
откриват и да се предоставят на правосъдието», подчерта държавният глава.
Петя Паликрушева за News Front
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Teraflop 26 юни 2017, 12:36
   
  13
   
  0

  "Президентът на Турция обърна внимание и върху позицията на редица европейски страни, че терористите се ползват с особена почит и защита.
  «Все още не е късно да се преразгледа тази погрешна стратегия. Близък е денят, в който терористите ще нанесат удар по тези, които сега ги опекунстват», каза Ердоган" За тези неща султанът е прав.Така е. НАТО-то се проваля.

 2. #2
  Не ги съжалявам 26 юни 2017, 13:05
   
  13
   
  0

  Със всичките му недостатъци Ердоган е част от отката срещу световната либерастия.Гюленизмът е част от световната либерастия и в България е причинил много повече щети от цялата реторика на Ердоган.Ислямският тероризъм е оръжие създадено от либерастите за разрушаване на националните държава в Близкия Изток и Африка,но сега като бумеранг се връща и хлопва по главите създателите му.Хич не ги съжалявам.

 3. #3
  Бети 26 юни 2017, 21:02
   
  2
   
  0

  Браво бай Реджеп .

 4. #4
  Исмаил 26 юни 2017, 21:06
   
  5
   
  0

  Ако Ердоган им бие шута на пед.расите от НАТО със тях е свършено, ще има да кършат меки китки.

 5. #5
  Срочни мерки 27 юни 2017, 14:30
   
  1
   
  0

  ШОЙГУ ОБЪЯВИЛ О СРОЧНЫХ МЕРАХ ПРОТИВ АРМИИ США | нато россия война новости сирия армия россии оружие

 6. #6
  Bbb 27 юни 2017, 17:14
   
  4
   
  0

  Въпрос на време е Турция да излезе от НАТО.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка