Warning: getimagesize(https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2017/05/obamaest0.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

ERR: ВОЕННИТЕ УЧЕНИЯ НА НАТО В ЕСТОНИЯ С РЕКОРДЕН БРОЙ ПОСТРАДАЛИ

Pan.bg 24 май 2017 | 09:39 views (4107) commentaries(0)
img Маневрите «Пролетна буря» с участието на силите на НАТО в Естония завършват след два дена, но те вече надминаха рекорда по брой военнослужещи, пострадали по време на ученията.
Както съобщава ERR, до момента в резултата на различни нещастни случаи са пострадали вече седем бойци. Според военните, по отношение на всеки отделен случай се провежда разследване.
Военните учения «Пролетна буря» се приближават към края си
Военните прекратиха ученията в градски местности и се преместиха на полигони.
Естонските военни пробваха и новите БМП СV90, които Естония закупи за 138 милиарда евро.
Преди ден завърши първият етап от военните учения, в рамките на които бойците отработиха маневри на обществени места.
Както казва заместник началникът на Генералния щаб полковник Айвар Кока, именно практиката в градски условия е най-важната.
АЙВАР КОКА, замначалник на Генштаба на Силите на отбраната на Естония: Има няколко причини за множеството инциденти и пострадали. Първо, ние работим в условия, в които, надявам се, никога няма да ни се наложи да действаме, но в случай на нужда сме длъжни да бъдем готови да действаме и в тези условия. Второ, такива маневри ни учат да действаме с ограничени възможности.
Днес ученията започнаха втория си етап, всички маневри се провеждат на специализирани полигони.
Новите естонски БМП СV90, закупени за 138 милиона евро, участваха в състава на Скаутския батальон. А Куперяновския батальон отработи бърз десант с помощта на вертолети.
АЙВАР КОКА: В това учение военнослужещите от Куперяновския батальон осъществиха въздушно прехвърляне на групи в обект, който те трябва да удържат. Днес бе изпратен и снайперистки отряд в пълно въоръжение. Има много възможности да се използват и вертолетите, ние ги използваме.
Независимо от това, че ученията продължават все още, те вече станаха рекордни по броя на различни нещастни случаи, за които разбра обществеността, пише изданието.
Известно е за седем пострадали.
На всички е оказана медицинска помощ, животът им не е заплашен.
Във въоръжените сили казват, че това е «ненормална» практика, по отношение на всеки случай ще се проведе отделно разследване.
Ученията ще завършат на 25 май.
В ефир на 22 май 2017 г.
News Front
Източник: http://rus.err.ee/597463/uchenija-vesennij-shtorm-peremestilis-na-poligony
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка