ШЕФЪТ НА НАТО ЗАПЛАШИ САЩ И РУСИЯ: НЯМА ДА ВИ ЦЕПИМ БАСМА, НЕ СЕ ДОГОВАРЯЙТЕ ЗАД ГЪРБА МИ!!!

Pan.bg 03 мар 2017 | 15:48 views (9353) commentaries(6)
img
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи важно изказване за бъдещето на блока. По думите му никакви гаранции и обещания няма, че НАТО няма да се разширява, няма и не може да има, каза той в интервю, публикувано днес в швейцарския вестник "Тан" и цитирано от ТАСС. "Няма подобни обещания или споразумения, аз мога да ви демонстрирам това документално, ако някой поиска, ­каза още той.­ Ако нещо подобно би имало, то би било абсолютно неприемливо. С какво право Вашингтон и Москва биха могли да водят преговори, решавайки бъдещето на Полша или Естония?" Генералният секретар на Североатлантическия алианс категорично не се съгласи със забележката на журналиста, водещ интервюто, че може би е време за отказ от идеята за приемане на Украйна и Грузия в НАТО заради това, че на такова мнение са "най­-малкото някои европейци". "Това би било изключително опасно!, ­ реагира Столтенберг и добави: Ако НАТО започне да твърди, че е готова да захлопне вратата пред такива страни, като Украйна и Грузия, за да смекчи отношенията с Русия, то това би означавало да се приеме неприемливото: възстановяването на сферите на влияние, при което големите държави могат да приемат решения, засягащи малките страни". Генералният секретар на НАТО се позова на задълженията на държавите, посочени в Хелзинкския заключителен акт на Съвещанието за сигурност и сътрудничество в Европа от 1975 г. "Основополагащ принцип на стабилността и сигурността в Европа, под който се подписаха всички страни, вкючително Русия, в частност, в Заключителния акт от Хелзинки, се състои в това, че всяка държава има право да избира свой собствен път, включително и в сферата на сигурността", подчерта той, цитиран от ТАСС.

Blitz.bg:
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Borei 03 мар 2017, 17:15
   
  12
   
  3

  "...С какво право Вашингтон и Москва биха могли да водят преговори, решавайки бъдещето на Полша или Естония?..."

  Какво намесваш тези две страни? Тогава Русия, като наследник на СССР, може да се откаже от сделката за отстъплението от ГДР и предаването му на Западна Германия???
  Имаше такова договаряне и ако не ти е известно, в Германия важи и устното съглашение за ДОГОВОР! Ако има трети свидетел, то при съдебен процес, му се признават показанията и устното съглашение между две други страни, се признава за сключена сделка!!
  Ето, тука е свидетел цял свят, какво казаха тези предствителеи на страните тогава:  Ето тази страна на договора, (САЩ + Западна Германия) пред всички казаха за такова договаряне, значи е част от договора!!! Другата страна - Русия, настоява, че за нея това е основна част на договора!!!

  Русия/СССР си изтегли войските от ГДР, а тези не спазиха своето условие! Е, да те по-малко всяка година нарушаваха договора... Е, сега Русия може да им каже: "..До тука! Ние идваме пак тогава в територите на бившото ГДР и си инсталираме там пак ракети, танкове и т.н.."
  Пък ти си тълкувай както си искаш споразуменията от тогава! Знаеш ли, колко граждани на СССР/Русия са загинали в тази война? Можеш сега да се правиш на важен, колкото си искаш и да гледаш умно, но може много бързо да забравиш всичките си глупости и да ти замръзне усмивката!!!

  "... в Заключителния акт от Хелзинки, се състои в това, че всяка държава има право да избира свой собствен път, включително и в сферата на сигурността"
  Ами хубаво, тогава и Русия избира своя собствен път, как да ви отговори, на това, че изпълнявате плана "Анаконда" - обкръжавате я и искате да я удушите!!!

  И ако не ти е станало известно, САЩ, Китай и Русия определят днес голямата геополитика! Европа я няма никъде за сега при тези преговори! И Натото не е страна, а военен съюз! Вие нямате право да решавате гео-политически въпроси, освен ако вашият собственик - САЩ, не ви заповяда да отидете някъде на война!!!

  Така, че седи тихо и мирно! Ако не си забелязал, сега Русия и Китай са вече в съюз, а вие САЩ/Натото сте от другата страна на фронта! Срещу този силен съюз нямате никакви шансове!!!!

 2. #2
  moted 03 мар 2017, 18:21
   
  15
   
  2

  Леле колко е страховит! САЩ и Русия сигурно се тресат от страх :-)

 3. #3
  Geocom 03 мар 2017, 23:02
   
  14
   
  3

  Заключителния акт от Хелзинки, се състои в това, че всяка държава има право да избира свой собствен път, включително и в сферата на сигурността

  Ако е така както казваш защо ревете за Крим тогава - или приказките са когато както ви изнася.

  Второ не ми стана ясно вие от НАТО-то какво ще направите ако Русия и САЩ се разберат - нали вашето НАТО е армията на САЩ.

  Трето с такива изказвания срещу САЩ ми се струва че си подритваш трудовата книжка - май няма да си още дълго време генерален секретар на НАТО.

  Идиота си е идиот - все едно на бившия ни президент да обясняваш че светът се е променил.

 4. #4
  Baly 04 мар 2017, 18:50
   
  9
   
  1

  Столтенберг да не търси проблем там където не съществува, защото проблем на Европа е един сегашен член на НАТО който доказва че не смята да се съобразява нито с Европа нито с НАТО и това е Турция.

 5. #5
  УБИЙ РУСОФОБ 04 мар 2017, 22:03
   
  11
   
  3

  Коя гейропа бе, курво натовска и бивша долна социалистическа свиня, пребоядисала се пачавра и той като нашите курви..

  гейропа само може да лапа к*ра на руската мечка.

  Ибете си майката, русофобска сган. Русия е най-силната не само в Европа, но и в света.

 6. #6
  Професионалист 06 мар 2017, 11:44
   
  5
   
  0

  На този старец явно са му обърнати полюсите и постоянно дава "на късо"...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка