Warning: getimagesize(https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2017/02/stop_nato_no_genocide_no_fascism_no_racism_by_thedesertfox1991-d7wqjf1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

WSJ: ЕКСПЕРТ ПРИЗОВА НАТО ЗА НЕУТРАЛЕН СТАТУС НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА

Pan.bg 27 фев 2017 | 12:05 views (3465) commentaries(3)
img траните от НАТО следва да изработят с Русия нови договорености за сигурността в Европа, включително предоставяне на «постоянен неутралитет» на такива страни като Украйна, Беларус, Молдова, Грузия и редица други. Такова мнение изрази в неделя на страниците на вестник The Wall Street Journal старши експертът от вашингтонския Институт Брукингс Майкъл ОХенлън.

Според него, «може да се занижи рискът от съперничество и възникване на война, ако страните се заемат с въпроса за разширяването на НАТО, което, от гледна точка на Русия, е «фундаменталната причина за проблемите».

Експертът подчертава, че страните от Запада «никога няма да изоставят демократичните си приятели, такива като Украйна и Грузия», но са възможни по-ефективни начини за оказване на помощ за тях.


«За страните от Запада дойде време да се опитат по пътя на преговорите да изработят нови споразумения в сферата на сигурността за неутралните страни в Източна Европа.

Основа за такава концепция би бил постоянният неутралитет що се касае за формалното членство в организации, създадени за взаимна отбрана.

Страните, за които става дума образуват дъгата от северна Европа до юга — това са Финландия и Швеция, Украйна, Молдова и Беларус, Грузия, Армения и Азербайджан, Кипър плюс Сърбия и вероятно други балкански държави.

В рамките на НАТО следва да започнат преговори, а след това в тях да се включат неутралните страни, след което формалните преговори да започнат с Русия», пише експертът.


Новата архитектура на сигурност, според американския експерт, трябва да включва задължения на Русия и НАТО по обезпечаване сигурността на Украйна, Грузия, Молдова и другите страни в региона.

Както признава авторът на статията, в Русия разглеждат НАТО «като оскърбление — като психологическа и политическа лъжа на бившия враг, който се е придвижил точно до границите й».

Както счита ОХанлън, «опитът да се проведат преговори трябва да бъде предприет», защото «само такава крупна и смела идея може да даде на президента на САЩ Доналд Тръмп реален шанс да оправи американо-руските отношения».

News Front
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Borei 27 фев 2017, 13:04
   
  8
   
  2

  Живее ви се, а? Кравари смотани! Копелета мръсни!

  Ама не е свързано с това, че вече сте се вразумили.... По-сигурно сте чули това?:  От 0:27 сек... "....Днес ние сме по-силни (нашата армия) от произволен наш агресор! От произволен..."

  Няма голям смисъл от нова концепция... Трябваше да изпълните поне обещанията си дадени още през 1990-та година:  Не трябваше да разширявате Нато на Изток, щом получихте ГДР в замяна и Германия се обедини! Руснаците се изтеглиха от Източна Европа, без да е гръмнала нито една пушка... А вие какво направихте???? Зарадвахте се и започнахте да се разпространявате на Изток....

  Сега днес какво правят Натовски войски, директно на руските граници?

  Русия в рамките на СССР е претърпяла милиони жертви от ВСВ и естесвено сега ги е страх, да не ги нападнат пак! За това целият им народ вече работи за ОТБРАНАТА! Нима искат да произвеждат само Искандери, Калибри, Тополи, Сатани и т.н...? И те са нормални хора, но във всяко семейство има загинали във войни, които те не СА ЗАПОЧВАЛИ!!! За това днес имат силна армия, понеже не искат пак да мрат масово в чужди войни!!!
  САЩ ако не се вразумят, този път ще имат такъв силен противник, че от САЩ нама да остане нищо!!!!

 2. #2
  Иван Сапунджиев 27 фев 2017, 20:42
   
  5
   
  1

  Трябваше да се подпише споразумение, а не на голи приказки

 3. #3
  Borei 27 фев 2017, 23:33
   
  7
   
  2

  На това ниво, външните министри на тогавашната западна Германия и на САЩ, Генчер и Бейкър, пред целият свят потвърждават това, а след това не било валидно?

  И каква стойност има една подписана "хартия"? Нали в нашата история Иван Асен 2 наденал на копието си договора за мир, който имал със съседите, за да покаже на войниците, че ние сме нападнати вероломно, въпреки договора?
  В историята много подписани договори са нарушавани! Сега Минск 1 и Минск 2, какво става? Пак никой не се съобразява с тях!
  И предишната вечер, преди майдановците да превземат администрациите в Киев, беше подписан договор между Янукович и техните представители в присъствието на Русия, Германия, Франция.... Е, този подписан договор беше нарушен в рамките на 24 часа!!!!

  Важното е разбирателството, а не хартията!!! Обещали са, а след това изобщо не се интересуват!! Това означава обаче, че вече няма да им се оказва никога повече доверие... А Русия се справи и с това предизвикателство! Те разбраха, че за САЩ и запада, важи само правото на по-силният. И за доста къс исторически период, се въоръжиха до зъби и си стегнаха здраво армията! Е, сега онези, за които важи правото на по-силния, започна вече да им светва, че трябва да се "договарят" с нея!!!

  И както обича често да казва Путин: "Не искате с добро, ще бъде тогава с лошо!"

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка