Warning: getimagesize(https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2017/02/4441327.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

BLOOMBERG: САЩ ПРИЗОВА ДА СЕ ВОДИ ДИАЛОГ С РУСИЯ ОТ ПОЗИЦИЯ НА СИЛАТА, БГ СЛУЖЕБНИЯТ МИНИСТЪР БЕ НА СРЕЩАТА И НЕ ВЪЗРАЗИ

Pan.bg 16 фев 2017 | 12:42 views (3312) commentaries(13)
img Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис счита, че изграждането на партньорските отношения между Русия и страните от НАТО трябва да се води от позицията на силата. Изявлението бе направено, както съобщи агенция Bloomberg, в сряда по време на срещата с министрите на отбраната на страните от НАТО в Брюксел, на която среща участва и българският военен министър от служебния кабинет.

«Ние както е преди сме открити за възможността да се възстановят партньорските отношения с Москва, но оставаме реалисти в очакванията си, ще обезпечим нашите дипломати с възможности за водене на преговори от позиция на силата. Не сме готови, обаче, да се откажем от ценностите на алианса и да позволим на Русия чрез своите действия да говори по-гръмко, отколкото който и да е от присъстващите тук».

През 2007-2010 г 4-звездния генерал Матис оглявяваше командването на въоръжените сили на САЩ. Едновременно с това — през 2007-2009 г. той бе върховен главнокомандващ на Стратегическото командване на НАТО, отговаряйки за разработването на нови концепции за бойното прилагане силите на алианса.

Преминалата среща е първата министерска такава за НАТО след избирането и инаугурацията на президента на САЩ Доналд Тръмп. Според думите на дипломатически източници от различните мисии на страните от алианса в Брюксел, главната цел на тази среща е била обмяната на успокояващи сигнали между Вашингтон и европейските столици.


Служебният министър на отбраната Стефан Янев е на посещение в Брюксел, за да участва в двудневната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, която започна на 15 февруари, в Брюксел, Белгия, съобщи Министерството на отбраната на България.
По време на първото работно заседание министрите на отбраната ще обсъдят цялостното състояние на Алианса, приоритетите и бъдещото развитие на съюза. Дискусията ще обхване и постигнатия напредък по изграждането на модерен възпиращ и отбранителен потенциал на НАТО, особено подхода на Алианса към предизвикателствата от Юг.
Работната вечеря на министрите на отбраната ще бъде посветена на въпроси, свързани със засилване на трансатлантическата връзка, политиката за споделяне на отговорностите и тежестите между страните-членки и изпълнението на ангажимента за повишаване на разходите за отбрана. Участие във вечерята ще вземе и Върховният представител на ЕС по външни работи и политика за сигурност Фредерика Могерини.
По време на втория работен ден, 16 февруари, ще бъдат обсъдени въпросите, свързани с изпълнението на решенията от срещата на най-високо равнище на НАТО във Варшава и ще се проведе заседание на Комисията НАТО-Грузия. На него ще бъдат разгледани отбранителната реформа в страната и прилагането на Съдържателния пакет НАТО-Грузия.
В рамките на международния форум министър Стефан Янев ще проведе двустранна среща с министъра на отбраната на Италия Роберта Пиноти.

bgr.news-front.info
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 13

 1. #1
  Георги Ковачев_ 16 фев 2017, 12:56
   
  85
   
  12

  Ндам, поредния неразбрал, че Русия на Путин няма нищо общо с опосканата Русия на пияндето Елцин или предателя Горбачов.

  Ние както е преди сме открити за възможността да се възстановят партньорските отношения с Москва, но оставаме реалисти в очакванията си, ще обезпечим нашите дипломати с възможности за водене на преговори от позиция на силата.

  Значи руснаците просто няма да преговарят с вас. Последните 3-4 години не ви ли научиха на нещо - че като пробвате с лошо, руснаците просто ще ви пратят на майната си.

  Не сме готови, обаче, да се откажем от ценностите на алианса и да позволим на Русия чрез своите действия да говори по-гръмко, отколкото който и да е от присъстващите тук

  Когато Русия действа, тя не говори - просто го прави.

 2. #2
  Borei 16 фев 2017, 13:00
   
  74
   
  12

  Ха-ха-ха....

  Можеше, но сега вече изпуснахте Русия!
  http://www.pan.bg/view_article-6-373088-Putin-publichno-obyavi-smyrtta-na-Zapada.html

  Русия днес ако иска, ще ви смаже за секунда!!!!

  Как работает новейшее оружие массового поражения?
  http://u-f.ru/News/politics/u81/2016/09/16/231791

  Вече нямате позиция на силни!!!! Потъвайте в "Перестроката" и освободете най-после територията на индиянците, която анексирахте преди 300 години....

 3. #3
  Teraflop 16 фев 2017, 13:50
   
  29
   
  7

  И защо трябва да преговаряш от позиция на силата.Диктатор ли си,какъв си?О,забравих,че си тъп янки!

 4. #4
  Роберта Пиноти 16 фев 2017, 15:23
   
  10
   
  7

  " БГ СЛУЖЕБНИЯТ МИНИСТЪР БЕ НА СРЕЩАТА И НЕ ВЪЗРАЗИ "
  Натовските сватбени генералчета освен , че не са виждали жив войник, са от породаtа "генерак путьо маринкин".

 5. #5
  G.KOSTOV 16 фев 2017, 17:06
   
  22
   
  95

  Браво на бясното и диво куче Матис. Това, че нашият министър няма да възрази е ясно и така и трябва.

 6. #6
  Онзи 16 фев 2017, 22:11
   
  19
   
  0

  Отговор на коментар №5

  Костов, как намери начин да си сложиш цели 22 плюсчета?

 7. #7
  Преминаващ 16 фев 2017, 22:20
   
  39
   
  0

  Нещо не си спомням Русия да се е стреснала когато някой разговаря с нея от позицията на силата. И да е търпяла поражения то те винаги са имали временен характер.

 8. #8
  Чукчата 17 фев 2017, 08:35
   
  0
   
  42

  Борей и като се събуди , чаршафа къде ти беше ?
  Русия може да унищожи може би Малта за 5 дена . То се видя една смешна Грузия че не могат се оправят , тоя ми говори за НАТО ...
  И да Борей крайно време е да се махат от Сибир когото укопираха и да го върнат на Чингиз Хан :D А и Москва на нас трябва да дадат , че ние когато имахме там държава тея за били още едноклетъчни . Донбас също си е наш , че хан Кубрат кога е припекавал тези земи , пфуу ! Ами камчатка си е на Чукчите , що са ги укопирали , как може ? Ами чечня ? калининградска област на Германия ?

 9. #9
  Чукчата 17 фев 2017, 08:39
   
  0
   
  24

  А забравих Борей , че и Китай си иска Ууукопираните територии от лошата Русия която вече 400 години ги държи . Все така Ууукопирани

 10. #10
  Borei 17 фев 2017, 09:22
   
  31
   
  0

  Отговор на коментар: #8

  Чукча, ти си онзи "украйнецът", който се появява тука и е известен с шизофреничната си русофобия!

  Излишно е да коментирам постингите ти!
  Натото вече е пред разпад така и така! Сега, когато сащиянците поискат и пари за "защитата", ще получат от Европа и от нас среден пръст!!!
  И друго, дори сега да им се размине, погледни пирамидата на доларите! Със започване на ерата на многополярният свят, доларите ще загубят ролята са на световна валута и тогава печатницата ще рухне!!! То вече и дебили, като "украйнците" по форумите разбраха, че това е неизбежно... Можеш да лъжеш определено време масите, но рано или късно ще разберат...

  Относно китайците няма проблеми! За разлика от България, Путин там оправи демографията им!!! И пуснаха програма по заселване на руснаци в необитаемите руски територии...
  Ти просто си по "склад ума" украйнец и за това мразиш славяни, руснаци и т.н.. Считаш себе си за "нещо" "по-голямо" - напр. "бандеровец"!! Но това са фашистки измишльотини! Боклук са всичките тези бандеровщини! Не забелязваш ли, че и САЩ са много подобни на бандеровците в Укро-патологията???

  Били "изключителните"? Били "призвани" за еди какво си в света??? Били "най-великите" на земята.?.. Такива ги бръщолевеше маймуната Обонго.. А Тръмп си каза: Занемарена е цяла Америка.. Нямат напр. изобщо железници, понеже автомобилните концерни (мафията) забранили да имат конкуренция от влаковете... А Детройт??? Превърнат в слам от алчността пак на авто-промишлеността.. Затворили всички заводи и ги изнесли в Китай.. Търгуват с хартийки на Уол стрийт и печатят доларчета... Ха-ха-ха... Е, сега китайците ще имат индустрия и икономически напредък!!! Това са сащисаните...

  Има само пари, пари, власт, алчност, пари, надмощие... докато тази алчност не им пречупи и техният врат!!!!!
  А такива бандеровци, като тебе, вярват ли вярват на тъпотиите на Обонгото!!! БИЛИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ!!!!! Те са най-големите отрепки в нашият свят! Когато умрат, в световната история ще ги определят като ЧЕРНАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО!
  Появила се с насилие от някакви си изгонени от Европа и избягали там затворници и престъпници, унищожила местното население, а след това само с рекет и войни се занимавала!!!! Вече са история!

  Запомни какво ти казах и ще видиш скоро всичко сам!!!

 11. #11
  Чукчата 17 фев 2017, 09:58
   
  0
   
  98

  Борей пееш ми за долара , а не поглеждаш рублата . Икономика на треторазрядна африканска държава , издържаха се на продажбата на нефт и газ . Вижда се като паднат жените и как скимтят на умряло . А сега ми кажи каква промишленост има Русия , че ми коментираш САЩ ? Да Китай има много по голяма от американците , но руснаците са на нивото на една Холандия !
  Всичките им заводи от СССР са развалина , няма и помен от огромната индустрия . Дрънкат стари разработки от Брежнево време , и мислят че плашат някого .
  Европа се нагледа на силово присвояване на територии още през втората световна , та сега само индивиди с IQ 60~ се радват на войнствената Русия . Но свърши вече тази глупост , всеки иска нормален живот . Не напразно всяка държава от орбитата на СССР избяга и не се и замисля да се върне . Това си е чисто робство към един нисък диктатор .
  Колкото и да драскаш писания за тези аборигени , Европа руски ботуш няма да допусне повече .
  А империя на злото си е синоним на Русия !

 12. #12
  Borei 17 фев 2017, 10:16
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #11

  "...А сега ми кажи каква промишленост има Русия , че ми коментираш САЩ ? Да Китай има много по голяма от американците , но руснаците са на нивото на една Холандия ! .."

  Когато имаш най-многото ресурси на планетата не ти трябват пари! Вече си БОГАТ, така и така!!!
  Я сега си помисли, като цялата планета вече е замърсена от ИНДУСТРИЯТА, от колите, от КАПИТАЛИЗМА, колко ще струва чистата питейна вода, съвсем скоро???

  И знаеш ли кой има най-много от нея??? Холандия :)???? Китай???? Германия?

  "..само индивиди с IQ 60~ се радват.." на ислямизирането на Европа!!!!
  "..само индивиди с IQ 60~ се радват.." на изпедерастването на Европа!!
  "...само индивиди с IQ 60~ се радват.." на престъпланията на САЩ по света!
  "...само индивиди с IQ 60~ се радват.."и си унищожиха страната Украйна, в полза на САЩ!
  "..само индивиди с IQ 60~ се радват.." и могат още да възхваляват още една пропаднала и рекетьорска страна - САЩ!!!
  "...само индивиди с IQ 60~ се радват.." и надяват ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА ГИ ПОРОБИ НАПЪЛНО!!!!!

 13. #13
  Чукчата 17 фев 2017, 10:31
   
  0
   
  89

  Охх горкия , ами то да имаш полза от тези ресурси ти трябва индустрия ! Къде е на Чукчите ? И нали виждаш че нефта ,скоро няма да има тази тежест която имаше преди ! Демек който не може да произвежда нещо което е нужно на света , няма да го бъде . Справка , Русия не произвежда нищо в полза на човечеството освен Водка ! Нищо че и тя е вредна (алкохол все пак)
  А за водата , ти за Африка ли говориш или за Европа , САЩ , Канада ? Щото последните три нямат и никога няма да имат недостиг на вода ! Отделно че вече има технология за преработка на морска вода в питейна в огромни количества . Справка Саудитска Арабия и Израел ! Но ти от къде да знаеш , като само изостаналата технологично Русия ми гледаш !
  И да хората с IQ 60 искат империята на злото(Русия) да ги пороби , защото там дори да нямаш капацитет си верееш много добре !

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка