Warning: getimagesize(https://cdn.rbth.com/468x312/2x2/1295x863/all/2016/10/13/standard_missile_3_ap_05122408210_b.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Лавров: НАТО обсъжда разполагането на военен контингент в България

Pan.bg 10 фев 2017 | 14:37 views (3563) commentaries(5)
img НАТО води дискусии за евентуално разполагане на военни контингенти в България и Румъния, заяви в интервю за "Известия" в петък (10 февруари) руският външен министър Сергей Лавров.

"Действията на алианса в граничещите с Русия региони безусловно носят провокационен и дестабилизиращ характер", констатира министърът. Той припомни разгръщането на допълнителни военни контингенти на блока в Полша и Прибалтика и заяви, че "вече се водят дискусии за евентуално аналогично присъствие на съюзниците на територията на други страни в Източна Европа, в частност в България и Румъния".
В този контекст Лавров спомена и съществения ръст на мащабите и броя на натовските учения близо до руските граници.

"Особено безпокойство предизвиква продължаващото строителство на ПРО на САЩ в Европа, чиято реална антируска насоченост никога не е предизвиквала съмнение у нас", подчерта първият дипломат на Кремъл.


В същото време Лавров подчерта, че Русия предприема мерки за гарантиране на надеждна защита на своите граници и неутрализиране на съществуващите заплахи.

"Русия е мирна страна. Но нашето миролюбие е базирано на способностите ни да гарантираме сигурността на родината във всяка една ситуация", подчерта министърът, цитиран от ТАСС.Руски дневник
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  pОБЕВ 10 фев 2017, 14:50
   
  10
   
  8

  Баба Меца предупреждава, ако ли не - започва да ебава... Изборът е ваш!

 2. #2
  Любопитко 10 фев 2017, 15:42
   
  7
   
  2

  Какво има под тези капачета?

 3. #3
  BV.KOSTOV 10 фев 2017, 16:03
   
  28
   
  22

  НАТО трябва да поддържа голям военен контингент в България за постоянно. Болшевишкият престъпник Лавров, освен че е престъпник, което е характерно за всеки комунист, е и уникален циник. Русия била мирна страна. Това се нарича болшевишка наглост и дебелоочие.

 4. #4
  Krivakov 11 фев 2017, 17:26
   
  6
   
  20

  Ами нека да подържа, не вярвам да се намерят много кандидати от местното население за война с Русия. В крайна сметка тоя контингент ще си харчи парите тука а при евентуални военни действия, не би представлявал никакъв проблем за местното опълчение, да не говорим за частите на руската армия. Имали бол пари дали. Скоро Русия ще си прибере всички територии за който някога се е проляла руска кръв.

 5. #5
  LeniN 13 фев 2017, 05:15
   
  4
   
  4

  Пан, вие информирахте ли за скандалния инцидент в Черно море в началото на натовските учения през февруари? Не знам за какъв 3 март се бълнува в България и за каква Македония, но участието ни в тези разбойнически спектакли на НАТО не ни правят никаква чест. Западните медии гърмят вече 3та седмица, както и руските. Предизборните радини вълнения в България явно са взели връх над всичко.

  Погледнете тук:

  http://www.ng.ru/politics/2017-02-03/1_6920_nato.html
  Заглавие:
  "Черное море становится "озером НАТО"
  Инцидент с Ан-26 на российских газовых месторождениях, видимо, связан с планами нынешних военных маневров альянса и Киева"

  опит за взривяване на нефтени платформи в Крим извършен от украински самолет, участвал в "учението".

  провокацията е принудила руския флот да подаде няколко ракетни сигнала. Няма пострадали. Но цялата операция е била толкоз провокативна, колкото никога до сега. Започва се вой и купища обвинения от страна на Запада, като Англия участва с 650 морски пехотинци в това учение.

  "Как отмечает английское издание Даилй Маил, после отработки задач на Сеа Шиелд эскадренный миноносец сделает заход в Одессу, где проведет с ВМС Украины совместные маневры. Их замысел держится в секрете, но не исключено, что помимо военно-морских задач будет отработана и сухопутная операция, поскольку на эсминце находятся британские морские пехотинцы. Из публикации Даилй Маил следует, что 650 морских пехотинцев (около батальона) уже находятся в Украине и они «вовлечены в секретные учения». Эти военнослужащие также будут участвовать в маневрах с участием эсминца Диамонд."

  Тази шокираща операция е особено травмираща за населението на Запад, където всеки втори вярва че политиците са пощръклели и започва 3та Световна. Истерията е просто главозамайваща.

  Руснаците са сравнително спокойни, защото знаят че са добре защитени. Въпреки това никой не е заинтересован в ескалации и провокации.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка