Warning: getimagesize(http://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2017/01/447615_1_RTX1WSL1-111_big.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

BI: ЧЕРНА ГОРА РИСКУВА ДА СЕ СБОГУВА С НАТО ЗАРАДИ ЗАТОПЛЯНЕТО НА ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ МОСКВА И ВАШИНГТОН

Pan.bg 31 яну 2017 | 11:46 views (2898) commentaries(0)
img Протоколът за влизането на Черна гора в НАТО и до момента се разглежда в американския сенат, пише Balkan Insight. Съдейки по всичко, причината за задържане на гласуването е стоплянето на отношенията между Москва и Вашингтон. Стремежът Подгорица да стане «пълноценен член на западния алианс» може в резултат да завърши с пълен провал, отбелязва изданието.

Сенатът на САЩ и до момента не е ратифицирал протокола за влизането на Черна гора в НАТО, съобщава изданието. Независимо от това, ръководството на балканската република е убедено, че това е само въпрос на време и страната все пак ще стане «пълноценен член на западния алианс», отбелязва изданието.

Както твърдят някои американски СМИ, въпросът за влизането на Черна гора в НАТО може да се превърне в «първата проверка за здравината» в новите отношения между Русия и САЩ, продължава изданието.

Нещо повече, във Вашингтон се чуват мнения, че стоплянето в руско-американските отношения е именно причината за задържането на гласуването в сената, пише изданието.


Balkan Insight акцентира върху това, че преди няколко години подобно гласуване би било просто «формалност». Изданието има предвид подкрепата, която САЩ оказваха на Словения, Хърватия и Албания по време на влизането на тези страни в НАТО.

«Избирането на Тръмп още повече нажежи дебатите за бъдещето на НАТО. Без подкрепата на новата администрация ходатайството на Черна гора може да завърши с пълен провал», — цитира изданието The Hill.

Ако сенатът гласува против или гласуването въобще не се състои, то в тази ситуация «победител ще стане Русия», отчитайки постоянните възражения на Москва срещу влизането на Черна гора в НАТО, подчертава изданието.
bgr.news-front.info
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка