ШОЙГУ: НАШ ПРИОРИТЕТ Е РАЗВИТИЕТО НА ЯДРЕНИТЕ СИЛИ!

Pan.bg 14 яну 2017 | 10:39 views (4533) commentaries(5)
img
Шойгу призова за развитие на военната организация на Русия

Държавните институции, а също така и обществените, трябва да обединят усилията си за развитие на военната организация на Руската федерация във връзка с наложилата се обстановка в света, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу.
„Ситуацията в света става все по-объркана. Изостря се конкуренцията за световно лидерство и притежание на ресурсите. Сред водещите страни липсва единно виждане за световния ред”, каза Шойгу по време на водеща лекция от курса „Армия и общество”. Тя беше на тема „Актуални въпроси на военното строителство. Съвременност и перспективи” и беше изнесена пред ръководния състав на военното ведомство и представители на обществеността. „Наблюдава се нарастване на ролята на военната сила като инструмент за реализиране на интересите на държавите и отслабване на институтите за гарантиране на глобална сигурност”, добави министърът. Той заяви също така, че Западът, както и преди, не желае да отчита жизнено важните интереси на Русия и разглежда укрепването на руското влияние в постсъветското пространство като заплаха за националната и коалиционната сигурност.
Необходимо е да се отчита изострянето на ситуацията в света
Според Шойгу военната организация на Руската федерация трябва да се развива с отчитане на изострянето на международната обстановка. „Сегашното състояние на военната организация на държавата съответства на предявяваните изисквания. Нейното развитие трябва да отчита изострянето на международната обстановка и непрекъснатото усъвършенстване на системите за въоръжена борба в западните държави”, каза Шойгу. Според министъра въз основа на това се планират направления на строителството на Въоръжените сили. При това Министерството на отбраната играе ролята на координатор на междуведомственото взаимодействие при решаване на задачите в областта на отбраната.
„За осъществяване на комплексния мониторинг, за анализ на военнополитическата обстановка в реално време, както и за оперативно вземане на решения по управлението на военната организация на страната е създаден и функционира Национален център за управление на отбраната на Руската федерация”, напомни военният министър.
Да се гарантира сигурност без надпревара във въоръжаването
Министерството на отбраната смята за своя главна цел запазването и поддържането на постигнатото равнище на военна сигурност на Русия, заяви Шойгу. „При това искам да подчертая, че нямаме намерение да бъдем въвлечени в нова надпревара във въоръжаването”, каза той.
Според министъра най-важното условие за изпълнението на тази задача е готовността на личния състав да изпълнява
поставените задачи в сложна обстановка. „Това зависи изключително много от грижата за военнослужещите от страна на държавата”, отбеляза Шойгу. Той изтъкна, че в Министерството на отбраната продължава работата по решаване на жилищните проблеми на военнослужещите. Задълженията за осигуряване с жилища от 2012 г. досега са изпълнени по отношение на 346 хиляди семейства на военнослужещи. Формираната система за жилищно осигуряване позволява на военното ведомство да предоставя на военнослужещите жилища планомерно.
Развитието на ядрените сили - безусловен приоритет
Според Сергей Шойгу развитието на Стратегическите ядрени сили остава безусловен приоритет на ведомството. „Сега е в ход мащабно снабдяване на Ракетните войски със стратегическо предназначение и морските сили за ядрено сдържане със съвременни ракетни комплекси със стратегическо предназначение, осъществява се модернизация на самолетите на Далечната авиация. Това ще позволи към 2021 г. окомплектоването със съвременни образци въоръжения да стигне до 72%, което ще осигури поддържането на потенциала за ядрено сдържане на изискваното равнище”, каза военният министър.
В перспектива сдържащият фактор може да бъде пренесен от ядрена на неядрена плоскост, което трябва да снижи международното напрежение и да укрепи мерките за доверие, заяви Шойгу. „На първо място това ще бъде постигнато за сметка на високоточни средства за поразяване”, подчерта той и добави: „Към 2021 г. е планирано да се повишат бойните възможности на руските стратегически неядрени сили над четири пъти, което ще даде възможност напълно да бъдат решени задачите за неядрено сдържане.”
Според оценката на военния министър както и преди силите с общо предназначение ще играят важна роля за гарантиране на военната сигурност на държавата. На тях се пада основният обем от задачи, решавани както в мирно, така и във военно време в хода на локализиране и прекратяване на военни конфликти, както и в борбата с международния тероризъм.
Съвременно оръжие за ВДВ и Сухопътните войски
Сухопътните и Въздушно-десантните войски към 2021 г. ще бъдат осигурени със съвременно въоръжение не по-малко от 70%, заяви министърът на отбраната. За поддържане на бойните възможности на Сухопътните войски вече завърши формирането на редица общовойскови съединения. Нарастват мобилността и ударните възможности на Въздушно-десантните войски. По оценка на Шойгу в резултат на провежданите мероприятия съединенията и воинските части на Сухопътните войски и ВДВ ще имат достатъчен боен потенциал за гарантиране на изпълнението на задачите както самостоятелно, така и в състав на междувидови войскови групировки.
Перспективните бойни авиационни комплекси ще повишат с един път и половина огневите възможности на Въздушно-космическите сили на Русия за унищожаване на крилати ракети, заяви Шойгу.
Източник: http://www.rusiadnes.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Borei 14 яну 2017, 12:10
   
  10
   
  2

  Правилно!
  РВСН са войските, които до сега не са воювали никога! НО с тях се подсигуряват от нападения на други!
  Понеже РВСН са унищожителни и е трудно да се представи даже, какво ще остане след една тяхна война?
  Техният девиз е: "След нас само тишина!"

  http://pomp3.ru/uploads/images/r/v/s/rvsn_posle_nas_tishina.jpg

 2. #2
  Borei 19 яну 2017, 10:50
   
  3
   
  0

  При условие, че страна с 10-пъти по-голям военен бюджет, те обявява за техен най-важен враг в света, унищожила е до сега много други страни, нарушила е всякакви международни споразумения и договори, организирала е и военна коалиция от много други страни (натото) и вече от две години напредва и напира по границите ти с танкове и военни образования... Единствено тази страна е използвала до сега ядрено оръжие в края на ВСВ и то срещу страни, които не са имали подобно, какво друго ти остава?

  Естествено ядрената триада ти е гаранция, че разумните ще се вразумят и няма да те нападат! НО това не защитава от самоубийците!

  В последно време сме свидетели на самоубийствени актове и то от сериозни страни! Пример Германия, която даже цяла Европа принуждава да се самубием заедно с тях!!!

  В САЩ има достатъчно и ненормалници, на високи постове в йерархията, пример мумията Макейн, Байдън и подобните, които с лека ръка искат даже и ТСВ да започнат!

  Мисля, че да има Русия достоен отговор на опасните завоевателски коалиции е добре! НО, днес е по-важно, как и каква политика да прокарва Русия, за да може да се спаси и от САМОУБИЙЦИТЕ???
  Това е основният въпрос днес!!!

 3. #3
  ЗАПОЗНАТ С МИЗЕРИЯТА В РУ 20 яну 2017, 13:41
   
  0
   
  1

  ШОЙГУ НАМАЛЕТЕ АКЦИЗА НА ВОДКАТА ,ЧЕ ЩЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗ НАСЕЛЕНИЕ !!!ПИЯНДУРНИЦИТЕ РУСНАЦИ СЕ ТРОВЯТ С ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ВАНИ !!! И ТИЯ ОЛИГОФРЕНИ ТРЪГНАЛИ ДА ГО ДЪРВЯТ НА НАЙ-БОГАТА И НАЙ-НАПРЕДНАЛА ДЪРЖАВА В СВЕТА САЩ !!!

 4. #4
  Borei 20 яну 2017, 13:59
   
  1
   
  1

  Отговор на коментар: #3

  Украинец, боклук си голям!

  "...НАЙ-БОГАТА И НАЙ-НАПРЕДНАЛА ДЪРЖАВА В СВЕТА САЩ..." е само в твоите изкривени очи и представи!!!
  САЩ са една "проядена" от капитализма куха харлупа... Нормалното население работи на по 3 работи, за да може да си плаща наема само.
  1% Ротшилдови, Варбурги, Морганови, Рокфелери и подобните, притежават всичките активи на страната... Останалите - духат супата...
  Докато руснаците, макар и "бедни", си живеят повечето в собствени апартаменти и къщички! Путин работи за народа там, а не е марионетка като Обонгото, Хитлерито и всичката тази "президентска власт"... Даже не е ясно, дали Тръмп ще доживее до следващата Нова година??? Толква "голяма демокрация" е там!!!

  Бил ли си изобщо някога в САЩ? Ако живееше там, с този кух мозък, да си умрял от глад!!! Бил си обаче някога в Русия и имаш спомени от времето на Брежнев! Днес Русия е модерна и хубава страна! Има естесвено злоупотреби с продажба на фалшив алкохол, но в САЩ такива злоупотреби даже са направени законни!!! Там фармацевтичната индустрия продава лекарства-отрови и всичко си е "законно"! Опитай да осъдиш тази мафия? Няма изобщо никакъв шанс...
  Не ми ги хвали! САЩ скоро ще станат история и ще изтекат сами в канализацията на историята!!!
  Да живеят индианците, истинските и законни жители на САЩ! Останалото са боклук - бежанци!!!

 5. #5
  варненец 21 яну 2017, 12:34
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #3
  Забравяш едно много важно нещо - руснаците са свикнали на мизерия, докато не може да се каже същото за американците.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка