РУСКИ ЕКСПЕРТ: КАК ЩЕ РЕАГИРА РУСИЯ НА ПРИБЛИЖАВАЩИТЕ КЪМ КАЛИНИНГРАД АМЕРИКАНСКИ ТАНКОВЕ

Pan.bg 08 яну 2017 | 21:50 views (10935) commentaries(8)
img
Във връзка със съобщението на агенция Ройтерс, че американски танкове са пристигнали в Германия, откъдето ще поемат към Полша, Прибалтика, Румъния и България, изрази становището си водещият експерт от Центъра за военно-политически изследвания към МГИМО, докторът на политическите науки Михаил Александров:

С какво ще отговори Русия на засилването на НАТО в Източна Европа?
Барак Обама започна прехвърлянето на 3-та бронетанкова бригада в Европа по-рано от планирания срок. Първоначално операцията бе планирана за февруари 2017 г. Това се извършва в рамките на решенията на Варшавската среща на НАТО по разполагане на четири батальонни тактически групи в Полша и Прибалтика.

Трябва да се разбере следното: батальонните тактически групи имат инфраструктура за бързо разполагане в пълноценни бригади. Личният състав може да бъде прехвърлен по въздуха, а техниката вече ще е в складовете. Това ще бъдат най-боеспособните бригади на Запада в Европа, те ще бъдат подкрепени от полската армия, което вече представлява достатъчно внушителна сила — с отчитане на това, че авиацията също може оперативно да бъде прехвърлена от Германия или дори от САЩ.


В резултат САЩ могат за две седмици да създадат мощен ударен юмрук на границите на Калининградска област.

От руска страна, припомням, там се намират само три дивизии, плюс Балтийският флот. Но натовците могат да изтикат руския флот, прехвърляйки допълнителни военно-морски групировки в Балтика, където, между другото, се намира и немският военен флот, а и полският. С други думи, Западът действително може оперативно да получи надмощие в района на Калининград.

Как ще противодейства на всичко това Русия?
Можем да увеличим групировката в самата Калининградска област. Но там територията е малка, не може да се разположи много войска. Освен това, всички тези съединения ще се окажат в зоната на прекия удар. Това значи, ако НАТО реши да нанесе първи удар, руските войски в голямата си част ще бъдат изкарани от строя.

Според мен, най-добрият вариант е да се създадат две танкови армии на границите на Латвия и Литва. В този случай алиансът няма да има илюзии, че може да завземе Калининградска област. Дори ако Белорусия остане неутрална — имайки предвид настоящата политика на Александър Лукашенко — руските танкови армии ще преминат през Латвия като валяк, ще завземат Литва, а после бързо ще се
изтеглят към границите на Калининградска област.В резултат, руската групировка в Калининград ще трябва да издържи 2-3 дена, а после руските танкови армии ще размажат и полската армия, а и американските бригади.

Главното е, повтарям, НАТО не трябва да има съмнения, че ние ще ги размажем в този регион дори без употребата на ядрено оръжие. Защото сега алиансът разчита на това, че Русия няма да рискува да използва ядрено оръжие, затова се надява на превес при обичайното въоръжение.
News Front ПП
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  Николай Зиновиев 08 яну 2017, 23:54
   
  24
   
  10


  Солдат спускается с пригорка,
  С семьёю встреча впереди.
  Медаль "За взятие Нью-Йорка"
  Я вижу на его груди.

  Я вижу: дочка его Танька
  На речку гонит двух гусей,
  Где с башни натовскового танка
  Сын Федька ловит карасей.

 2. #2
  Borei 11 яну 2017, 12:07
   
  27
   
  8

  "...В резултат САЩ могат за две седмици да създадат мощен ударен юмрук на границите на Калининградска област..."

  За цели две седмици, Искандерите ще са превърнали вече цяла Европа в пустиня, а руското знаме ще се вее в Брюксел!

 3. #3
  ПЪРВИ ВАРИАНТ 11 яну 2017, 18:49
   
  2
   
  2

  Мощна ракетна атака, изтребители,бомбардировачи,хуманитарна помощ .........

 4. #4
  NATO OTAN 11 яну 2017, 18:56
   
  5
   
  35

  Отговор на коментар: #2
  МИСЛЯ,ЧЕ МНОГО ВРЕМЕ ПРЕКАРВАШ С РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ !!!ВРЕДНО Е ЗА МОЗЪКА !!!РУСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ КРИЯТ ИСТИНАТА ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА РУСКИЯ БАШИБОЗУК !!!РУСКИТЕ САМОЛЕТИ СЕ РАЗБИВАТ ИЛИ САМОПОТАПЯТ БЕЗ ДА СЕ СБЛЪСКАТ СЪС СИЛИ НА НАТО !!!НАФТОВАТА ПЕЧКА КУЗЯ ВЕЧЕ СЕ НАРИЧА ОТ САМИТЕ РУСНАЦИ ЗАЛИЧИТЕЛ НА СУ-ШКИ !!! РУСИЯ НЕ МОЖЕ И НИКОГА НЯМА ДА ДОСТИГНЕ ЗАПАДА ТЕХНОЛОГИЧНО И ПО ЖИЗНЕН СТАНДАРТ !!!РУСНАЦИТЕ ВМЕСТО ДА СЕ ИЗМЪЧВАТ В КОЧИНАТА РУСИЯ СЛАГАТ КРАЙ НА ЖИВОТА СИ С ПРЕПАРАТ ЗА ВАНИ !!!НАД 140 ЧОВЕКА В СИБИР СА СЕ САМОУБИЛИ С ПРЕПАРАТА !!! ПУТИН КАЖИ СИ...

 5. #5
  Borei 12 яну 2017, 09:37
   
  20
   
  8

  Отговор на коментар: #4

  Абе стига с това Нато, бе!

  Не виждаш ли, че тези упорито "натискат" да направят унищожителна световна война?
  Може да е "вредно за мозъка" да гледаш всякакви новини по света, но да вярваш, че тези, които в момента управляват това Нато са "нормални", доказва че пък нямаш изобщо мозък!

  За какво се "юрнаха" в последните дни на Обонго да милитаризират бързо Европа? Понеже се страхуват, че Тръмп може да се съгласи на мир с Русия?
  А мир на Натото не им трябва! Те са военна организация, която за това е създадена, че трябва да има войни, за да получава финансиране и да съществува. Ако няма такава опасност, то какво става? И Натото няма да е нужно на никого, нали? Спират парите и организацията се разпада....

  Но не само това! Управляващите там, истинските задкулисни шефове, са злобари! Тези искат да унищожават постоянно страни и хора. А овчите последователи, "членовете" на това Нато, са пълни идиоти! Е, като сега тези прословути "Балтийски страни" допуснаха сащиянски войски и тяхни оръжия в страните си, а самите те нямат никаква сила да контролират, с какво ще се занимават там сащиянците, то какво може да стане?
  САЩ са доказан агресор! Няма смисъл да изброявам колко страни и народи са унищожили без причина и с какви "съюзници" в Сирия и Ирак работят.. Ако поддържаш страна, която иска да ти унищожи и твоя народ си пълен дебил или самоубиец!!!

  Да не мислиш , че на нас ще ни се размине, ако САЩ задълбочат провокациите с Русия? Ние на кого сме "съюзник"? Иска или не нашият народ, ние пак официялно сме съюзник на агресорите! САЩ разчитат на предатели в тези "съюзнически страни" и от тях има достатъчно, които ще ги поддържат във всичко!
  Накратко, в момента няма никаква причина да се раздухва агресия против Русия!!! Крим, Украйна и т.н.. - причините вече на всеки са ясни! САЩ искаха цялата Украйна да им стане "съюзник", поставят там марионетки на власт (което успяха) и да превърнат Крим в тяхна военна база! Даже са имали вече и план за инфраструктурата, детски градини са били планирали за сащиянските военослужещи вече на Крим! НО, Русия се усети и не позволи... И от там се почна голямата агресия против Русия, даже не им пука, че така може и ТСВ да направят!!!
  Е, за какво им е още една, 1001-ва база по света и точно на границата с Русия, на удобно място да държат цялото Черно море на прицел?
  Цял свят вече са техни бази... И тяхната логика е такава, че няма и не може да има някой в този свят, който да не им се подчинява.. И е ясно, че с тази логика, така стигнаха вече и до последните, все още свободни от тях, по-значителни страни, Китай и Русия! И вече "опря ножа о кокала" и за Русия и Китай! И сега става най-страшното! Последните няма да им се подчинят, а САЩ злобеят и "натискат" да ги "поставят на колене" и тях!!! И Русия е единствената друга страна, освен САЩ, която има т.н. Ядрена триада! Да воюваш с тях, означава смърт. Понеже Натото все пак е силно достатъчно, да принуди Русия да завърши агресията срещу тях със стратегическите си ОМП...

  НО, даже и да унищожиш цялата Москва с Путин, "Думата", разните командни пунктове на армията им в Москва, то "Периметър" ще изпрати стратегическите им оръжия и без наличието на някакви си военни или даже хора в Русия към САЩ и западна Европа!!! Това и на сащисаните им е ясно. И е ясно, че нямат надеждно ПРО, да ги спрат, но те май са решили да унищожат цял свят и кукловодите са решили само за себе си, да се скрият в подземни бази и там само те да останат! А такива наивници, като "съюзниците" на Натото, ще изгорят в такава война!!! Това е цялата истина днес, която можеш да вярваш или не, провери я сам! Не те карам да ми вярваш сляпо! Виж фактите и анализирай сам ситуацията!

  Всеки който поддържа тези агресори - Натото, иска и е съгласен да се унищожи днешният свят с "гореща" ТСВ!!! Това трябва да ви е ясно вече!!! Медиините им приказчици (на САЩ и Натото у нас и в западна Европа) са за "лека нощ деца" и успокоение на овчиците, че искат да ги колят!

 6. #6
  рд 170 12 яну 2017, 15:02
   
  16
   
  1

  Borei,не влизай в пререкания с номер 4.Основен принцип.Информация давай.Това е хубаво.Но не се обръщай директно към такива хора.

 7. #7
  Коментиращ! 12 яну 2017, 16:44
   
  17
   
  1

  Borei - "...Ние на кого сме "съюзник"? Иска или не нашият народ, ние пак официялно сме съюзник на агресорите!
  .........................................................................
  Нека не забравяме историческите поуки от Втората Световна Война! И тогава се опитахме да се "снишим", ама американците и британците хич не се трогнаха, ами бомбандираха обекти в България, въпреки че тя РЕАЛНО не воюваше с тези две държави! Ама покрай сухото гори и мокрото - българска поговорка!
  А сега при един ЕВЕНТУАЛЕН И РЕАЛЕН военен конфликт дали ще останем незасегнати?
  П.П. Въпреки че на 05.09. 1944 година СССР обяви война на България като съюзник на Германия, на нейна територия не беше хвърлена нито 1/една/ бомба!
  Това... за младите на които се опитват да промият мозъците с хибридни похвати!
 8. #8
  Танев 15 яну 2017, 10:10
   
  3
   
  0

  Въобще не си правете илюзии. Бъдещата световна война, в която участвуват много държави изцяло ядрена. Нашите русофоби трябва да знаят, че много големи градове в България, ще изчезнат напълно. Шопите винаги са били войнствени на приказки, на 1943/1944 год. може да се повтори, но с тоталното унищожение на София. Между впрочем тя ще е първата мишена. Престанете с плямпането си другари/госпожи и господа Шопи. Защото, когато атовете се ритат, магаретата страдат.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка