Първи коментар на НАТО на новата концепция на Русия

Pan.bg 03 дек 2016 | 04:37 views (3411) commentaries(2)
img
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира новата концепция за външна политика на Русия, съобщава РИА Новости. В частност, генералният секретар на Алианса заяви, че разширяването на военния блок, посочено в документа за новата външнополитическа концепция на Русия, не заплашва никого, защото НАТО по своята същност е отбранителен съюз.
„Разширяването на НАТО помогна за стабилността и мира в Европа. Разширяването на НАТО, както и разширяването на ЕС, изигра важна роля в създаването на спокойна и мирна Европа”, заяви Столтенберг.

В новата концепция за външна политика на Русия, представена от президента Владимир Путин, разширяването на НАТО, увеличаването на военния му потенциал и приближаването на неговите инфраструктури към руската граница са споменати в негативен контекст.

Превод и редакция: БЛИЦ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Borei 03 дек 2016, 05:39
   
  17
   
  0

  "..разширяването на военния блок, не заплашва никого, защото НАТО по своята същност е отбранителен съюз..."

  Да, силно "отбранителен съюз" е! Нали така успешно "отбраниха" Югославия, че даже САЩ си взеха територия Косово от нея и си направиха най-голямата военна база в Европа там?

  Но се оказа, че и ЦРУ ПЪРВО са предизвикали междуетническите войни в страната, а СЛЕД ТОВА Натото се "притече на хуманна война" и ги "освободи"...

  http://www.awdnews.com/top-news/ex-cia-agent-we-got-millions-to-destroy-yugoslavia

  И се оказа, (подобно на войната им в Ирак), че обвиненията към "диктатора Милошевич", нямали основания! Милошевич беше оправдан от съда!!!

  http://hojja-nusreddin.livejournal.com/3919724.html

  И самите американци си казват, какви амбиции имат по отношение на Русия. А САЩ са най-важната страна в Натото, нали?

  "Най-важната им геополитическа задача през последните 100 години било, да не се допусне някакво сътрудничество между Русия и Германия.." (Интересно в тази тяхна концепция са ПСВ и ВСВ ???? )  И с това разширение на Натото и съпровождащата го огромната информационна, санкционна, финансова, икономическа и всякаква хибридна война към Русия, показва, че Натото в никакъв случай не е само "отбранителен съюз"!

  Ами участието на САЩ в насилственият преврат в Украйна? От една страна САЩ участват като отделна страна уж сами там, но от друга, те са и в Натото! САЩ щели да въоръжат Украйна, НО "Натото не се намесвало" там????
  Даже Фридман си казва, че за САЩ военните на Украйна, които убиха в Донбас над 13 000 мирни жители, са "армия на САЩ"!
  Е, ако САЩ предизвикат война и някой започне да се отбранява от тях, то Натото ще бъде включено на страната на САЩ...! САЩ - Нато, Нато-САЩ игра, която играят само в интересите на САЩ!

  Били "отбранителен съюз"... Нагли лъжци!!! Предизвикват войни, а след това се били "отбранявали"!

 2. #2
  Borei 05 дек 2016, 09:19
   
  3
   
  0

  САЩ - НАТО, НАТО - САЩ.... Играта продължава!

  И сега, след избора на Тръмп, пак продължават провокациите против Русия. Пак искат да има войни! Пък Натото, било "отбранителен съюз"?

  "...Конгресът на САЩ прие решение за отделянето на бюджет за 2017 година в размер на 4,3 милиарда долара за «сдържането на Русия», за военна помощ на Украйна — 350 милиона долара...."

  http://www.pan.bg/view_article-63-362639-SASht-ukrepyat-antiruskata-politika-predi-vstypvaneto-v-dlyzhnost-na-Donald-Try.html

  И от какво да "сдържат Русия"? И "военната помощ" за Украйна отива в ръцете на фашистите, които те преди 2 години поставиха сами на власт в Киев! Помощ за тези, които убиха в Донбас и Луганск над 13 000 мирни жители, само за това, че населението там не иска да ги управляват неизбирани по демократичен път от тях, а наложени чрез някакви си чужди страни, като САЩ, на власт фашаги в тяхната страна??????

  Защо се "мотаеха" по Майдана да раздават сладки държавните секретари на САЩ на терористите (или "революционери Майдановци" ) 2014-та в Киев? А няколко седмици ПРЕДИ ТОВА същият този чиновник от държавният департамент на САЩ, Виктория Нюланд в разговор с американският посланник в Киев, Джефри Пайет, обсъдиха, кои да сложат на власт СЛЕД планираният преврат в Киев!!!
  Няма съмнение, че САЩ грубо се намесиха в смяната на властта в Украйна и поставиха на власт там радикални групи, които веднага започнаха гражданска война в страната... Свалиха и пътническият самолет МН-17... Запалиха около 100 човека в профсъюзният дом в Одеса... И ЕС също ги нарича "демократични" и "легитимна власт" на Украйна?

  Пък след това днес искат да "сдържат Русия"??? От какво да я "сдържат"? И за да се продължи гражданската война и в "най-добрият вариант" за САЩ, даже да се започне братоубийствена война между Украйна и Русия, САЩ предоставят и военната помощ на фашагите в Украйна от 350 милиона долара 2017-та година?
  (Какво казва горе стратегът Фриднман: "...Аз бих препоръчал (за Русия и Украйна), това, което са направили с Иран и Ирак: "...Въоръжават двете страни и ги оставят да се избият по между си... Така те няма да воюват със САЩ..."
  Било цинично и аморално, но проработвало добре..."!!!!!
  (((Това видео на тази конференция в Чикаго и всяка дума на Фридман е важна, за да се разбере голямата им игра по света!!!!!)))

  Май без война, гореща ТСВ САЩ-Русия няма да се мине? САЩ не се отказват да предизвикват войни в чужди страни и между други народи по света? И този път действително се "заяждат" с Русия!!!

  НО, Русия не е елементарна и много добре знае, че ако по нея стрелят и убиват руснаци фашагите на Украйна, те са финансирани от САЩ и признати от тях и ЕС като "демократични сили"! Нещо подобно на бойците от ИД! САЩ ги създадоха, финансират, обучават, въоръжават и накрая уж се борели против тях, но "ВСЕ НЕ МОГАТ ДА ГИ ПОБЕДЯТ".... (А защо да ги унищожават, те са ТЯХНА АРМИЯ? САЩ воюват с чужди ръце...)

  НО САЩ СА И НАТО! КОЙ ЗАДАВА ТОНА В НАТОТО? СТРАНИ КАТО БЪЛГАРИЯ ИЛИ ВАСАЛИТЕ В ГЕРМАНИЯ? СМЕШНО, НАЛИ? Фридман в горното видео си казва: "...При много от тези неща (финансиране на фашистите в Украйна и въоръжаването им....), ние заобикаляме Натото, понеже там трябва да има конзенсус и с другите членове,...", а САЩ не иска да се съобразява с никого, когато става въпрос за геополитика и техните интереси по света...
  НО САЩ обаче са И в Нато!
  ТАКА ИЗЛИЗА, ЧЕ НАТОТО ТОГАВА ПОДКРЕПЯ И ЗАЩИТАВА ТЕРОРИСТИТЕ НА ИД И ФАШИСТИТЕ НА УКРАЙНА??????

  Ако това продължава и след избора на Тръмп, няма как да се разминем без гореща ТСВ! Русия ще ги унищожи, както някога смачка германският фашизъм!!! Или целият свят ще отиде на кино!!!
  Освен ако васалите в Натото не се възпротивят и накарат САЩ да се откажат, да действат без да се съобразяват с общото мнение на цялото Нато, да подкрепят фашисти и терористи и разпалват войни по света? Практически невъзможно, понеже цялото Нато е САЩ, другите там са само за замазване на очи, че уж Натото били "отбранителен съюз"!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка