НОВОСТ ПРИ СЪСЕДИТЕ (4): ТРИ ФЕРИБОТА ОБСЛУЖВАТ ЛИНИЯТА МЕЖДУ НЕА ПЕРАМОС (КАЛЕ ЧИФЛИК) И ОСТРОВ ТАСОС. СНИМКИ НА ФЕРИБОТА "ПЛАТИТЕРА ТАСО"

Pan.bg 06 окт 2023 | 12:36 views (38930) commentaries(0)
img Калоян Панчелиев

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Международни морски новини № 29

Специално за Pan.bg от Елефтерос, снимки от нашия Средиземноморски приятел Райко Панчелиев

В началото на август т.г. информирахме нашите читатели за една интересна новост в гръцкото пристанище Неа Перамос - съсредоточаването на три ферибота ("Платитера Тасо", "Св. Рафаил" и "Никитис"), които обслужват увеличения трафик от местния фериботен терминал, наречен "Елефтерос" до о-в Тасос.

Тогава публикувахме снимки на ферибота "Никитис" (4-5), чиито оператор е фирма "Тасос линк".

На 4 септември т.г. в брой № 28 на рубриката "Международни морски новини" допълнихме публикацията с няколко снимки на ферибота "Св. Рафаил" (6-10).

Днес се завръщаме към темата за новостите в корабоплаването и пристанищата в района на Кавала и о-в Тасос с поредно включване от "Елефтерос".

В настоящия репортаж, благодарение на Райко Панчелиев изпълняваме нашето обещание и публикуваме няколко фотографии на ферибота "Платитера Тасо" (IMO 8734372), който има дължина 83,95 метра и широчина 20 метра (снимки 1-3).

На снимка 2 можете да видите фериботите "Никитис" и "Платитера Тасо" (вдясно).

Според информация от гръцката преса по тази линия вече плава и четвърти ферибот. В близко бъдеще ще поместим и негови снимки.

Важна подробност - "Платитера Тасо", "Св. Рафаил" и "Никитис" превозват цистерни, камиони и товарни автомобили, а не пасажери.

От предишни репортажи в Pan.bg на нашите читатели вече е известно, че селището Неа Перамос (Кале чифлик) се намира само на 3 км западно от Неа Ираклица и разполага с малка яхтена марина, работилница за ремонт на лодки и яхти, риболовна база и фериботен терминал.

Освен от Неа Перамос фериботни връзки между континента и остров Тасос се осъществяват и от терминалите в Кавала и Керамоти, през които традиционно преминават и голям брой пасажери.

Припомняме, че в началото на юли т.г. информирахме нашите читатели за една интересна новост в пристанището на град Кавала - осигуряването на противопожарен кораб за порта, благодарение на усилията на Янис Пасхалидис, гръцки народен представител за Кавала и о-в Тасос.

Плавателният съд, наименуван "Петракис" (бордови номер 8) акостира в Кавала през октомври м.г.

Благодарим на Райко Панчелиев за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете международните морски новини в Pan.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


НОВОСТ ПРИ СЪСЕДИТЕ (4): ТРИ ФЕРИБОТА ОБСЛУЖВАТ ЛИНИЯТА МЕЖДУ НЕА ПЕРАМОС (КАЛЕ ЧИФЛИК) И ОСТРОВ ТАСОС. СНИМКИ НА ФЕРИБОТА "ПЛАТИТЕРА ТАСО"

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/270 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка