ТАЙНИТЕ НА ФАРАОНИТЕ: ВИЖТЕ ЕГИПЕТСКАТА ЛОДКА ОТ ЕКСПОЗИЦИЯТА "МОЩТА НА СИМВОЛИТЕ" В БУРГАС

Pan.bg 12 май 2023 | 19:40 views (2594) commentaries(0)
img Българските морски новини № 996

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Бургас и нашия Черноморски приятел Ърни Хемингуей

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Освен, че отразяват редовно новостите в корабоплаването и пристанищата за Pan.bg нашите черноморски кореспонденти ни изпращат и материали за различни културни, образователни, музикални и спортни събития, свързани с морето.

Наскоро получихме от сътрудника ни от Бургас г-н Ерик Табарли серия от снимки от образователно-информационната експозиция "Мощта на символите: тайните на фараоните".

Тя бе изложена в сградата на бургаската опера в периода 15 юни - 11 септември 2022 г. и включваше над 150 експоната, които ни позволяват да се запознаем с ритуалите, дейностите и вярванията за живота в Древен Египет.

Артефактите са специално изработени в Египет по поръчка на фирма „Хорус България“, под ръководството на д-р Атеф Абдел Шафи, доктор по египтология и уважаван учен.

Д-р Шафи работи от 1977 г. за популяризирането на културата на Древен Египет по света, а през 2000 г. в Париж е удостоен със специалната „Златна награда за технологии и качество“.

Специално за нашите читатели подбрахме няколко фотографии на г-н Табарли от експозицията, на които можете да видите стилизиран модел на лодка на египетски аристократ.

Благодарим на Ерик Табарли за снимките и очакваме следващото му включване!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!

Следете морските новини от България в Pan.bg и социалните мрежи https://www.facebook.com/profile.php?id=100082058148292Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ТАЙНИТЕ НА ФАРАОНИТЕ: ВИЖТЕ ЕГИПЕТСКАТА ЛОДКА ОТ ЕКСПОЗИЦИЯТА "МОЩТА НА СИМВОЛИТЕ" В БУРГАС

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка