Пристанището в родното място на Вашку да Гама и бургаският порт ще си сътрудничат

Pan.bg 27 юни 2022 | 23:15 views (1236) commentaries(0)
img Стефан Минчев

Меморандум за разбирателство беше сключен между „Пристанище Бургас” ЕАД и Пристанище Синес /Синеш/ - Португалия.

Документът беше подписан по време на Международния морски форум „Синьото бъдеще - наша отговорност” BeFOR_BeGREEN на 23 юни 2022 г.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Ръководствата на двете пристанища се ангажират взаимно да си сътрудничат в областта на икономическото развитие, морския транспорт, туризма, човешките ресурси и зелената трансформация.

Меморандумът за разбирателство включва още разработване и изпълнение на съвместни екопроекти на ЕС в морския сектор, проекти в областта на иновациите, в областта на обучението на персонала, споделяне на добри практики в пристанищната логистика, организиране и провеждане на съвместни събития, или други договорени дейности.

Пристанище Синес е разположено край Коста Алентеджана Синес - стар рибарски град, най-известен в Португалия като родното място на изследователя Вашку да Гама.

Днес това е един от най-големите индустриални комплекси в Португалия, съставен от контейнерни пристанища, нефтопреработвателни заводи, рафинерии и термични централи.

Пристанище Синес е най дълбоководния порт в Португалия. То е водещо в португалския пристанищен сектор по обем на обработваните товари.

Има възможност да приема всякакъв вид плавателни съдове, а благодарение на модерните си специализирани терминали, пристанището е в състояние да обработва различни видове товари.

Напредъкът в дигиталния и енергиен преход в португалското пристанище беше представен от Мигел Виера де Кастро – старши пилот в Пристанище Синеш, пред участниците и гостите на форума.

Участниците в Международния морски форум BeFOR_BeGREEN имаха възможност да посетят Културно–туристически комплекс „Ченгене скеле“, където на място се запознаха с реализирания проект на Община Бургас.

/www.burgas.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Пристанището в родното място на Вашку да Гама и бургаският порт ще си сътрудничат

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка