Снимки: Фериботната връзка между Русе и Гюргево ще стартира през лятото

Pan.bg 28 яну 2022 | 14:52 views (2102) commentaries(0)
img ОТ ФЕВРУАРИ ЗАПОЧВА ДРАГИРАНЕТО НА РЕКА ДУНАВ В РУМЪНСКИЯ УЧАСТЪК НА БЪДЕЩИЯ ФЕРИБОТЕН ТЕРМИНАЛ

Най-късно до средата на лятото би трябвало да заработи фериботната връзка между Русе и Гюргево. Това стана ясно от проведена на място в северната ни съседка среща на областния управител Анатоли Станев и председателя на Окръжния съвет Думитру Беяну.

По време на разговорите бяха обсъдени предстоящите действия от двете страни на реката. До броени дни румънците заявиха, че започват драгирането на Дунав в участъка до бъдещето пристанище на ферибота.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Също така ще трябва да се направят и ремонти на пунктовете за граничен контрол на тамошния терминал. Той вече е и водоснабден. Тепърва предстои и изграждането на трафопост, който да осигури електричество за нуждите на новия гранично контролно-пропускателен пункт. К

олкото до българската страна, дейностите и при нас продължават. Предстои ремонт на кабинките, където ще се помещават различните звена на институциите, както и тяхното обзавеждане с необходимата техника за дейността им.

Ще бъдат монтирани и няколко бариери от най-висок клас, така че да се осигури ефективен контрол над преминаването на тежкотоварния трафик и да се избегнат евентуални задръствания на новото трасе. Ще бъде положена и хоризонтална маркировка, а също така ще се поставят и знаци за улеснение на шофьорите.

За сега най-оптимистичният сценарий за пускане в експлоатация на ферибота е 1 май. Припомняме, че фериботът ще бъде ползван за тежкотоварния трафик, като на този етап идеята да има два кораба, като на денонощие да се обслужват над 200 камиона в едната посока.

Цялата процедура не би трябвало да отнеме повече от час и половина. Самото преминаване на реката ще бъде в рамките на около 30 минути, като още максимум по толкова ще отнема натоварването и разтоварването на тировете.

В срещата участваха още заместник областният управител Синан Хебибов, изпълнителният директор на „Пристанищен комплекс“ Петър Драгошинов, изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, заместник-председателят на Окръжния съвет Кристиян Анкулеску, както и експерти от двете администрации.

Обсъдени бяха и бъдещи съвместни инициативи в сферата на културата и туризма, както и значението на изграждането на втори мост над река Дунав в района.

/www.ruse.egov.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Снимки: Фериботната връзка между Русе и Гюргево ще стартира през лятото

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка