141 години Морско училище: Диплом и плакет от Българската морска камара (БМК) за изключителен принос в образованието

Pan.bg 09 яну 2022 | 15:32 views (2865) commentaries(0)
img На 07.01.2022 г., най-старото техническо училище в България, морската ни Алма матер - ВВМУ "Никола Вапцаров" тържествено отбеляза 141 годишнина от своето създаване.

Гости на тържеството бяха редица официални лица, между които зам.министрът на транспорта Владимир Върбанов, зам.министърът на отбраната Александър Петков, областният управител на Варна, бивши началници на училището, преподаватели, представители на фирми от морския бизнес и други.

Тържеството започна традиционно с посрещане на бойното знаме. Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов прие строя от курсанти и матроси.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Флотилен адмирал проф. Боян Медникаров – началник на училището поднесе приветствие към всички присъстващи, като подчерта, че ВВМУ „Никола Вапцаров” се нарежда в челите редици на признати световни обучителни центрове за морски кадри. Подчерта също, че изключителните заслуги за това имат всички офицери и преподаватели на Морско училище, като този процес ще продължи и в бъдеще.

Зам.министър В.Върбанов в своето приветствие благодари на началника на училището и на неговите преподаватели за техния неимоверен принос за подготовка на кадри в най-старото ни техническо училище, на което и той самият е възпитаник и потвърди ангажираността на държавата за подпомагане и утвърждаване на високите критерии, които училището си е поставило. В тази връзка, г-н Върбанов обяви, че Министерството на транспорта ще предостави ветроходната баркентина "Калиакра" на ВВМУ „Никола Вапцаров”, която да бъде използвана за подготовка и практическо обучение на курсантите обучаващи се в Морско училище.

От името на Българска морска камара на тържеството присъстваха кдп Богдан Богданов – Председател на БМК и Свилен Крайчев – Секретар на БМК.

От името на УС на Българска морска камара, кдп Богдан Боганов поднесе на флотилен адмирал проф. Б. Медникаров диплом и плакет за изключителния принос на Морско училище в областта на образованието и подготовката на морски кадри. Кдп Богданов отбеляза, че всички които са завършили училището са горди, че Морско училище се е превърнало в символ на професионализъм навсякъде по света.

Тържеството завърши с поднасяне на цветя пред барелефите на изявените преподаватели и патрона на училището, под звуците на химна на възпитаниците на Морско училище „Чеда сме ние на морето” и тържествен марш.

/www.bcs.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


141 години Морско училище: Диплом и плакет от Българската морска камара (БМК) за изключителен принос в образованието

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка