Фото-галерия: Откриване на учебната година в ПГМКР „Свети Никола” в Бургас

Pan.bg 18 сеп 2021 | 13:35 views (3358) commentaries(0)
img Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” Диян Димов уважи тържественото откриване на учебната година в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола” в Бургас.

След прехвърлянето на собствеността на училището към Община Бургас бяха предприети конкретни стъпки за модернизация на учебната база и осъществяването на практически занятия на учениците, което повиши интереса към морските специалности.

„Г-н Димов, благодаря Ви за подкрепата и за това, че винаги с готовност се отзовавате на нашите инициативи”, каза директорът на гимназията Христина Жабова.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

През март 2021 г. директорът на бургаското пристанище подписа Меморандум за партньорство в областта на развитието на морското образование в града ни.

Той е плод на интереса на организации и експерти от регионално и национално ниво за осъществяване на иницииращи действия, координация и сътрудничество с цел развитие на морското образование и създаване на Професионален морски колеж в Бургас.

Благодарение на подкрепата на ръководството на „Пристанище Бургас” ЕАД учениците от ПГМКР „Св. Никола”, имаха възможност да проведат практически занятия и обучение на първия у нас хибриден екокатамаран „Мави”.

Той беше построен по трансграничен проект „Плаване през Черно море” - ОП „Черноморски басейн 2014-2020 отново със съдействието на пристанището.

Диян Димов подари за библиотеката на гимназията десет екземпляра от книгата на Еманул Павлов „Морско Синьо”. Разказите, описани в книгата от бургаския белетрист, чийто професионален живот е свързан с „Океански риболов” са действителни, а в тях авторът разкрива магията на водната стихия и нелеката съдба на моряка.

/www.port-burgas.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Фото-галерия: Откриване на учебната година в ПГМКР „Свети Никола” в Бургас

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/9 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка