ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО: НОВАТА ДРАГА НА АППД ПРИСТИГНА, ЩЕ НОСИ ИМЕТО "ЯНТРА", ПОСТРОЕНА Е В "ДАМЕН"

Pan.bg 31 мар 2021 | 13:38 views (1204) commentaries(0)
img
Новата драга на ИАППД ще носи името „Янтра“
Снимки - АППД

„Янтра“ ще бъде името на новото специализирано плавателно средство за драгиране на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“. Името не е избрано случайно, тъй като всички плавателни средства в състава на ИАППД са кръстени на български притоци на р. Дунав.
След като пропътува 3000 километра, преминавайки за 26 дни по канала Рейн- Майн-Дунав, драгата пристигна в Русе вчера. Съоръжението се придружава от екип на нидерландската фирма „Дамен шипиярд Горинхем“, който го построи. В близките дни, предстои да започне обучение на екипажа, който ще работи на него и да бъдат направени ходови изпитания.


ВИДЕО:


Доставката на специализираното плавателно средство за драгиране е част от проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилизатиция на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав“, а общата му стойност е 6 100 000 лева без ДДС.
Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“. Общата му стойност е 20 632 677,38 лв. В обхвата му ще бъдат построени още понтон, шалан и маневрен кораб. Понтонът и корабът се строят в корабостроителницата в Гюргево.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО: НОВАТА ДРАГА НА АППД ПРИСТИГНА, ЩЕ НОСИ ИМЕТО "ЯНТРА", ПОСТРОЕНА Е В "ДАМЕН"

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка