ГОРЕЩИ СНИМКИ: "АКАДЕМИК" - КОРАБ ВЕЛИК! ОТНОВО НА ВАЖНО ПЛАВАНЕ В ЧЕРНО МОРЕ!

Pan.bg 29 юли 2020 | 17:01 views (1372) commentaries(0)
img
Българските морски новини № 629

Към морето и Дунава за напредък!

Райко Панчелиев


На 28 юни в ранната утрин научно-изследователския кораб "Академик", собственост на Института по океанология към БАН отново започна поредната експедиция.
Плавателният съд е особено ценен за българската държава и спешно се нуждае от основен ремонт, но въпреки това излезе на едно от редките си плавания през годината.
По обед корабът премина бавно през целия Варненски залив като фотографите ни успяха да го уловят в мъглявата далечина, а в края на деня наш екип го засне и във водите на град Бяла.
След 10.00 вечерта "Академик" нощува край нос свети Атанас. Нашият екип успя да направи и нощна снимка на кораба.
В ранните часове на 29 юни нашият екип проследи кораба, който продължи своето плаване пред бреговете на Обзор.

Корабът може би изпълнява договор под наем за една интересна мисия - специфични научноизследователски дейности за провеждане на пелагично трално изследване и оценка на запасите на пелагични видове риби пред българския бряг на Черно море за 2020 и 2021 година, при целеви видове на изследването цаца, хамсия, сафрид, барбун, черноморска акула, меджид и други съпътстващи видове риба за нуждите на ИО-БАН, гр. Варна. Договорът бе подписан на 12 юни 2020 г.

За славния кораб "Академик" има още една радостна вест - открита е процедура за междукласов ремонт на плавателния съд.
Договоръ би трябвало да е подписан на 22 юли 2020 г., както е оповестено на официалния сайт на Института по океанология. Надяваме се скоро да бъдат публикувани подробности.
Екипът на ПАН.БГ пожелава успех на Института по Океанология и се надява корабът да бъде съхранен и за бъдещите значими дейности на института, които са с особена важност за България!

Ето още за процедурата:
Кратко описание: При изпълнение на поръчката следва да се извърши междукласов ремонт съобразно изискванията на класификационната организация Български корабен регистър и Изпълнителна Агенция ИА – „Морска администрация” на НИК „АКАДЕМИК”. НИК „АКАДЕМИК” е многоцелеви, универсален научно-изследователски кораб, предназначен за провеждане на научни изследвания на море. Услугите по ремонтните работи, предмет на настоящата обществена поръчка следва да бъдат изпълнени съгласно ремонтна ведомост /Техническа спецификация/, одобрена от възложителя, и приложена към настоящата документация. При изпълнение на поръчката следва да
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
се извърши: обслужване на кораба по време на ремонта, Докови работи; почистване и боядисване на корпуса, Танкове и цистерни, палубни хидравлични механизми, ремонт тръбопроводи, ремонт по електрооборудването, ел. двигатели по механизми, автоматика, брашпил тип БЧ, сантини в машинното отделение – площ 210 м2
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГОРЕЩИ СНИМКИ: "АКАДЕМИК" - КОРАБ ВЕЛИК! ОТНОВО НА ВАЖНО ПЛАВАНЕ В ЧЕРНО МОРЕ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка