КОЛЕКЦИЯ "ЗНАК ВЪРХУ ДИМОХОДА" - СЕДЕМ В ЕДНО! (СНИМКИ)

Pan.bg 25 авг 2019 | 09:17 views (1505) commentaries(0)
img Българските морски новини № 509

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Варна и нашия Черноморски приятел Джек Лондон

Pan.bg продължава да следи за Вас темата за по-интересните корабни посещения във Варна. Преди десетина дни публикувахме фотография (1) на американския разрушител DDG-78 Porter и панамския кораб за насипни товари (бълкер) Armonia.Gr в пристанище Варна.

Оказа се, че бълкерът Armonia е подходящ кандидат за нашата поредица, посветена на шарения "параходен" свят - "Знак върху димохода". Кореспондентът ни Джек Лондон прегледа внимателно своя архив и откри в него още няколко снимки (2-7) на същия кораб, които днес предлагаме на Вашето внимание.

Armonia.Gr с IMO номер 9758868 има дължина 199,98 метра, широчина 32,24 метра и плава под панамски флаг. За отбелязване е, че корабът е почти нов - построен през 2016 г. Освен това по дължина той почти "докосва" 200 метра и е един от бълкерите, които със сигурност попадат в класацията ни на най-големите кораби, посещавали пристанище Варна.

Знакът върху димохода на Armonia.Gr представлява лого на гръцката корабоплавателна компания M/Maritime, основана през 2016 г. със седалище в Атина. Тя оперира с флот от десетина бълкера и очаква доставката на още 3 до края на 2019 и през следващата 2020 г.

Освен Armonia.Gr още няколко кандидати за място в същата класация влязоха в порта в периода юли-август. Тях Джек Лондон ще ни представи в отделен репортаж.

Благодарение на усилията на Джек Лондон тази колекция напоследък се обогати с фотографии 8, 9, 10, 11, 12 и 13, на които можете да видите емблемите върху димоходите на корабите Voge Dignity, Triton Wind I, New Siham, Warrior, Dominia и Federal Sky в пристанище Варна.

Благодарим на Джек Лондон за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


КОЛЕКЦИЯ "ЗНАК ВЪРХУ ДИМОХОДА" - СЕДЕМ В ЕДНО! (СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/13 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker