В 28 КАДЪРА: КУРС СИНЬО ЛЯТО - КОЙ Е НА ХЕЛИНГА И КОЙ В МОРЕТО? ГОЛЯМА ГАЛЕРИЯ ОТ САРАФОВО...

Pan.bg 06 юни 2019 | 18:14 views (5631) commentaries(0)
img Българските морски новини № 462

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Сарафово и нашия Черноморски приятел Даниел Дефо

В началото на май т.г. надникнахме за кратко на хелинга в Сарафово, където по това време се извиваше опашка от рибарски лодки, корабчета за разходка, ветроходни и моторни яхти в очакване на ремонти и боядисване.

Опашката в "морската чакалня" се задържа през целия месец като броят на спуснатите на вода плавателни съдове определено бе по-малък от новопристигналите за възстановяване и освежаване.

По-малките рибарските лодки, които винаги са с предимство минаха първи на хелинга и голяма част от тях са вече на вода (снимки 1-6), готови за преследване на рибните пасажи. В тази група попадат десетина лодки от Бургас, Несебър, Поморие, Созопол и Царево.

Заслужава да се отбележи възстановяването на поморийската лодка "Вяра-1" (снимка 27), която попадна в обектива на Даниел Дефо непосредствено преди да бъде завършено боядисването на рулевото перо.

Боядисването на корпусите на ветроходните яхти започна в средата на май и продължи до началото на юни. За тях важи правилото, че винаги могат да изчакат на хелинга и да влязат за ремонт след рибарските лодки, защото лятото в Черно море идва късно и си тръгва...рано.

Освен това с риболов по крайбрежието си изкарват прехраната цели тайфи, докато яхтите се използват предимно за спорт и удоволствие, което е допълнително оправдание за предимството на рибарските лодки на хелинга.

В настоящия репортаж можете да видите ветроходните яхти със спомагателен двигател Anemos (снимка 8), Freedom (снимка 11), Billy Bones (снимка 16) и Dea Maris (снимка 18), фотографирани преди започването на боядисването на подводната част на корпусите им. В допълнение публикуваме и снимки на чисто моторните яхти Gabry (снимка 14), Marina Victoria (снимка 17), "Марина 1" (снимка 19) и Бс-2166 (снимка 12).

В самия край на нашата фото-сесия от плавателни съдове за освежаване представяме един катамаран от клас "Хоби" и туристическо корабче от басейна на река Камчия (снимка 21), както и симпатичния мъник My Love (снимка 25, в центъра).

Благодарим на Даниел Дефо за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


В 28 КАДЪРА: КУРС СИНЬО ЛЯТО - КОЙ Е НА ХЕЛИНГА И КОЙ В МОРЕТО? ГОЛЯМА ГАЛЕРИЯ ОТ САРАФОВО...

ПРЕДИШНА СНИМКА 25/28 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка