Ново издание на Регионална библиотека „Партений Павлович” - „Силистра в снимки от миналото”

Pan.bg 26 май 2024 | 22:47 views (764) commentaries(0)
img Pan.bg

През април 2023 г. г-жа Евгения Владимирова дари на Регионална библиотека „Партений Павлович” лична колекция с над 150 стари пощенски картички, свързани с историята на Силистренския край.

В настоящия албум е представена подбрана извадка на най-старите от тях – 54 на брой. Те обхващат периода от 1911 г. до средата на XX в.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Снимките визуализират град Силистра в миналото – включват фотографии на площада, централните улици, емблематични обществени сгради, силистренското пристанище и др.

Картичките са номерирани и подредени хронологично. За година за издаване е възприета тази от пощенския печат или от текста на гърба на пощенската картичка. Местата, които отразяват снимките, са описани с кратки справочни текстове в съдържанието.

Съставител на изданието е Мануела Енчева, корицата е дело на Мартина Герова, графичният дизайн е на Васил Тончев, а великолепният печат е дело на „Ковачев Прес” ООД.

Албумът се издава по проект "Библиотечното краезнание - историческа памет на родния край", сключен между Регионална библиотека „Партений Павлович” - Силистра и Министерството на културата с Договор №РД 11-06-245/21.08.2023.

Потребителите на библиотеката могат да се запознаят с албума в отделите на Библиотеката и във Филиал-2.

Регионална библиотека "Партений Павлович" /www.libsilistra.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Ново издание на Регионална библиотека „Партений Павлович” - „Силистра в снимки от миналото”

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка