Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще разговаря с ученици от Пазарджик за историята и традициите на Българската армия

Pan.bg 15 май 2024 | 14:51 views (607) commentaries(0)
img
Pan.bg

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще се запознае с изследователската дейност на учениците от Професионална гимназия „И. С. Аксаков“ в град Пазарджик, посветена на историята на 27-ми пехотен Чепински полк.

По покана от директора на гимназията Иванка Ваклинова днес, 15 май, министър Запрянов ще присъства на откриването на училищен кът и представянето на ученически сборник, посветен на 27-ми пехотен Чепински полк.

Ще бъдат представени ученически материали за военнослужещи от полка, който е сформиран предимно от населените места на територията на сегашната Пазарджишка област и участва в Балканската (1912 г.), Междусъюзническата (1913 г.), Първата световна война (1915 – 1918 г.) и Втората световна война (1944 – 1945 г.). Министър Запрянов ще разговаря с учениците за значението на историята и традициите в Българската армия.

Събитието е част от дейностите, които учениците изпълняват по проект от Националната програма на Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“.

www.mod.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка