/СНИМКИ/: Индианците Хопи са изчислили, че краят на света ще настъпи преди 2035 г.

Pan.bg 10 юли 2024 | 08:19 views (451) commentaries(0)
img
pan.bg

В Съединените щати малък брой хопи живеят в щата Аризона. Счита се за един от най-старите в Северна Америка. Но европейците научиха за племето едва през 16 век, след като испанците се появиха на континента. Тези миролюбиви индианци никога не са нападали никого. От векове те се опитват да запазят знанията и традициите на своите предци.

Най-удивителното е, че хопите могат да разкажат много не само за миналото на своя народ, но и за бъдещето на човечеството. Какви индиански пророчества вече са се сбъднали? Кога хопите смятат, че ще свърши светът? И какво казаха за появата на нова ярка звезда? Програмата „Мистериите на човечеството“ с Олег Шишкин по REN TV разказва за това.

Кои са хопите и как правят прогнози?

Традиция с каменни плочи и шамански ритуал

11 септември 2001 г. е трагичен ден в световната история. Атентатори самоубийци отвлякоха четири пътнически самолета в САЩ. Два самолета се разбиха в кулите на Световния търговски център в Ню Йорк, трети - в сградата на Пентагона, а четвъртият се разби в поле в югозападна Пенсилвания. Почти три хиляди души загинаха. Най-смъртоносната терористична атака в историята шокира човечеството.

В същото време индианците Хопи, местните жители на Северна Америка, твърдят, че тези ужасни събития са описани в техните древни пророчества. И според някои изследователи, хопите може да са предсказали падането на атомните бомби над Хирошима и Нагасаки, изобретяването на мобилните комуникации и интернет и полета до Луната.

image
Снимка: © ТАСС/АП

Хопи е съкратеното самоназвание на индианското племе. Пълната му версия, Hopituh Shi-nu-mu, се превежда като „мирни хора“. Основният принцип на този народ е да уважава всички неща и явления, дори и да са неразбираеми и чужди. Според преброяването от 2010 г., в резервата в североизточна Аризона са живеели около 20 хиляди хопи.

„Самото племе хопи някога е било образувано от смесица от представители на различни племена, които с течение на времето са започнали да се възприемат като едно племе. Преди това хопите са живели в равнината, но по-късно са били изместени от бели заселници и са били принудени да се преместят в планините ,” каза културологът Вячеслав Павлов.

Старейшините хопи пазят набор от каменни плочи с рисунки. Според тях, изображенията се нанасят върху плочите от главните шамани на племето след специални ритуали. Тази традиция съществува от векове. По време на ритуали шаманите влизат в специално състояние. Предполага се, че им помага да разпознават миналото и бъдещето.

„Хопите твърдят, че благодарение на техните усилия са запазени познанията за изчезналите народи и благодарение на техните ритуали е поддържан балансът на Земята и те вярват, че докато правят това, Земята ще бъде в равновесие. Когато спрат да правят това, Земята ще престане да съществува“, каза пътешественикът Игор Григорян.

image
Снимка: © Global Look Press/ZUMAPRESS.com/Kirk Condyles

Хопите вярват, че цялата история на човечеството е записана на плочите.

Според шаманите Хопи, техните каменни плочи разказват цялата история на човечеството в алегорична форма. Ако се вярва на дешифрирането на изображенията, нашата цивилизация е четвъртата по ред. Първите три загинали от пожар, заледяване и всеобщ потоп. Предците на хопите в незапомнени времена също са били близо до смъртта поне два пъти. Но те били спасени от хората-мравки.

„Племето Хопи има легенди за хората-мравки, които са помогнали на хората от Хопи да избягат по време на два големи катаклизма. Първият е падането на космически астероид, който причинява катастрофа и наводнение. А второто е заледяване. И в двата случая хората-мравки криели племето хопи под земята в пещерите си, носели им вода и храна“, отбеляза културологът.

Интересното е, че не само легендите на Хопи говорят за хора-мравки. В различни страни учените са открили пещерни рисунки или геоглифи, които изобразяват хуманоидни същества с придатъци на главите. Например, те могат да се видят в перуанската долина Палпа или в италианската Вал Камоника.

„На петроглифи в Северна Африка можете да видите изображения на хора в роби с някакви рога на главите си, напомнящи или на антени на мравки, или на антени. И обикновено вярват, че това е изображение на шамани. Също така, традиционното женско облекло на племето Хопи включва костюм с такива рога на главата“, сподели подробности експертът.

image
Снимка: © ТАСС/The Granger Collection, Ню Йорк

Пророк Масо. Смята се, че той е предсказал много събития от 20 век

Бомбардировки над Хирошима и Нагасаки

В допълнение към древните скрижали, индианците Хопи предават предсказанията на Масо от поколение на поколение. Това, според легендата, е името на духовен учител, който според груби оценки е живял преди около хиляда години. Индианците вярват, че този пророк е предсказал много събития от 20 век.

„Някои от значимите, които можем да си спомним: те предсказали изобретяването на атомната бомба - голяма сива тиква според техните разбирания. Освен това те предсказали, че орелът ще кацне на Луната“, каза Григорян.

„Огромна сива тиква ще падне от небето, ще подпали земята и ще свари морето“. Някои свързват това предсказание на Масо с атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки.

пространство

Що се отнася до орела на Луната, изображението на хищната птица стана емблема на мисията Аполо 11, по време на която американски астронавти твърдят, че за първи път в историята са стъпили на повърхността на земния спътник. Според САЩ това се е случило на 20 юли 1969 г.

мобилна връзка

„И съвременната цивилизация е описана достатъчно подробно. Описано е също, че хората ще общуват на Земята чрез определени невидими нишки, които минават в небето и под земята“, подчерта пътешественикът Григорян.

image
Снимка: © Global Look Press/DanitaDelimont.com/Jamie and Judy Wild/DanitaDeli

атака от 11 септември

„В онези дни ще чуете за къщи до небето, които ще паднат с голям трясък“, предполага се, че Масо е предсказал терористичната атака от 11 септември 2001 г.

Хопи предсказания за бъдещето на човечеството

"Населението на Земята ще започне да умира"

Какво казват хопите за бъдещето на човечеството? Шаманите от племето ни уверяват, че нищо добро не ни очаква.

„Според тях, климатът на Земята трябва да се влоши, слънцето ще стане по-активно, температурата на Земята ще се повиши, населението на Земята ще започне да умира - и всичко това трябва да се случи преди 2035 г.“, казва Павлов.

„Планетата ще се отърве от ненужните хора“

„Планетата ще се отърве от ненужните хора“, така индианците обясняват предстоящите катаклизми. Казват, че в резултат на огромни катаклизми ще умрат милиарди, но самото човечество ще оцелее.

Появата на нова звезда

„Хопите също така казват, че ще има някакви машини от небето, които ще помогнат на много хора да избягат. Те казват, че къщи на хората ще се появят на Луната и на Червената земя“, отбеляза културологът.

Интересното е, че през 2023 г. експертите на НАСА всъщност откриха неизвестен досега обект в космоса, който свети 10 милиона пъти по-силно от Слънцето. Но на пръв поглед това противоречи на законите на физиката, тъй като според така наречената граница на Едингтън размерът на мистериозното небесно тяло и силата на излъчването му са просто несравними. Отдавна трябваше да се самоунищожи поради колосално освобождаване на енергия, но това не се случи.

image
Снимка: © Global Look Press/Keystone Press Agency/Piero Nigro

„Астрономите са нарекли този обект M82. Има няколко теории, които обясняват неговата аномална яркост, а втората е, че имаме работа с неутронна звезда Когато нещо докосне повърхността на неутронна звезда, има мощно освобождаване на енергия, например, ако пуснете там бисквита, ефектът ще бъде като хиляди водородни бомби“, обясни професорът по физика. Мат Марон.

Науката не вярва на предсказанията на Хопи

Междувременно шаманите Хопи дават нова порция предсказания всяка година. Теоретиците на конспирацията уверяват, че американските разузнавачи ги изучават внимателно. Учените от своя страна казват: пророчествата на Хопи очевидно са пресилени. И няма доказателства, че те наистина са се появили преди много векове.

Глобалните климатични промени и възможната миграция на хора към Луната и Марс – различни експерти често обсъждат тези теми в интернет и телевизионни предавания. Може би това е мястото, откъдето хопите получават своите „тайни знания“? В края на краищата, въпреки че съхраняват древни традиции и скрижали, в същото време те охотно използват постиженията на цивилизацията, включително телевизорите.

Източник: ren.tv Снимка: © Frank Meitz/FPG/Архивни снимки/Hulton Archive/Getty Images

Превод и редакция: pan.bg
" alt="image" border="0" />

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка