Домашни животни ще заменят косачки на трева в авиобаза на канадските ВВС

Pan.bg 10 юли 2020 | 14:39 views (644) commentaries(0)
img
Pan.bg
За да обслужва авиобазата Cold Lake в Алберта, Министерството на националната отбрана на Канада обяви търг за организиране на паша за домашни животни на авиобазата Cold Lake на 4-то авикрило от КВВС на Канада, съобщава The Canadian Press.
Както обясни представител на отдела за връзки с обществеността на 1-ва канадска авиационна дивизия базирана в Уинипег, капитан Мат Стронг, добитък вече е бил използван за контрол на растителността на територията на военен обект преди няколко години в авиобаза Komox в Британска Колумбия и този опит се е оказал доста успешен.
„Трябва да почистваме тревата в райони със специфичен релеф, където работата на хора с косачки отнема няколко дни. Но може да се пусне добитък на същата територия, което ще ни спести спести време и ще ни избави от многото трева по-бързо и никакви особености на релефа, нито каквито и да било други препятствия, които пречат на работата на хората, не представляват пречки за животните“, казва Мат Стронг, цитиран от The Canadian Press.
Търгът предвижда пашата на стадо от 250 домашни животни - 70% от добитъка трябва да бъдат кози, а останалите 30% да бъдат овце. В същото време не се планира подобен метод за контрол на инсталации да се използва в други канадски авиобази. Както подчерта Мат Стронг, персоналът на авиобаза Cold Lake ще се занимава с грижата за територията, но само за чистене на сняг и косене на трева, докато животните ще контролират дивата растителност - този метод е по-ефективен и по-безопасен, тъй като те се намират на по-обширна територия се срещат мечки, лосове и елени, които представляват заплаха за хората, пише The Canadian Press, цитирайки думите на капитан Стронг.

The Canadian Press
Снимка: © wikipedia
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка