Кой е разрязал камъка Ал Наслаа с лазерна точност /СНИМКИ, ВИДЕО/

Pan.bg 18 юни 2020 | 20:51 views (2272) commentaries(1)
img
pan.bg

В Саудитска Арабия има масивен камък, наречен Ал Наслаа. И въпреки че в света може да има много мегалити, този не е като никоя друга структура. Той е разрязан наполовина с перфектна точност.

От момента на откриването му през 1883 г. камъкът от пясъчник Ал Наслаа е в центъра на теориите за конспирация и противоречия. Защо? Просто погледнете снимката и отговорът ще бъде намерен - причината беше точният разрез в средата на камъка.

image
Идеалната празнина между двата изправени камъка с плоски лица се счита за естествена.

Огромният камък е разположен в оазиса Тайма в Саудитска Арабия и освен че е перфектно разделен в центъра, на повърхността му са изобразени странни символи, създадени в древни времена.

Двете половини на камъка остават на местата си от векове и някак поддържат баланса си. Хората, които са виждали мегалита със собствените си очи, рядко стигат до извода, че той е бил разрязан естествено.

Има една, най-логичната теория, че разделянето на камъка на две половини в средата е причинено от движението на земята под мегалит. Тези малки вибрационни сили образували малки пукнатини по повърхността на камъка, които довели до напукване точно в средата след векове.

Това може да бъде и стара (незначителна) линия на разлом, която често създава зона от отслабена скала, която се разрушава много по-лесно.

image
Тайма, районът, където се намира масивният камък, е обитаван още от бронзовата епоха

Възниква обаче въпросът: може ли произведение на природата да бъде толкова точно и разрезът твърде акуратен и чист? Това ни води до теорията за съществуването на древна цивилизация, която всъщност е притежавала технологии, по-напреднали от тези, които имаме сега, но те са били напълно изтрити от пясъка на времето.

За да разгадаем мистерията на този мегалит, единственият сигурен начин би бил да се върнем към времето, когато камъкът се е образувал. Археолозите са открили, че най-старото споменаване на градът-оазис датира от 8 век пр.н.е.

Все още има много открити въпроси. Откъде е дошъл този мегалит тук? Как са успяли да го разделят с лазерна прецизност, без да използват технологии? Мнозина се замислиха за това, но никой не откри истинския произход на разреза. Различни експерти изнесоха своите теории, но този мегалит все още е обгърнат в
мистерия, както в първия ден, когато беше открит.

Източник: pentad.ru Снимки: pentad.ru

Превод и редакция: pan.бг

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  С-3РО 20 юни 2020, 09:01
   
  4
   
  0

  Как кой? Рицарите-джедаи с лазерните си мечове са го разрязали..

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка