Ентусиасти пилотират F-16 в София

Pan.bg 20 яну 2020 | 21:13 views (486) commentaries(1)
img
/КРОСС/ В София работи първият авиосимулатор "Фотоника", чрез който е възможно любители да управляват новите изтребители за българската армия F-16. Това съобщи Виктор Веселинов, който е главен инструктор на съоръжението и отговаря за експлоатацията му.

"С нашия симулатор могат да се изпълняват както излитане и кацане, така и въздушен бой, маневри от висшия пилотаж, и всички задачи, които може един боен пилот", обяснява инструкторът.

В момента с помощта на симулатора може да се качим на борда на Су-33, МиГ-29, Су-25Т, Р-51, а скоро и F-16.

Освен с новия изтребител, самият симулатор предстои да бъде обновен, като все повече ще приближава качилите се в него до истинската реалност в кабината на летателни машини.

В пилотската кабина често сядат и деца. Наред с възможността да управляват самолет, те могат да преминат и петдневен курс, след който придобиват пълна летателна подготовка за любители. До момента от тази възможност са се възползвали над 40 деца.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 20 яну 2020, 22:23
   
  4
   
  3

  Идва времето, когато и деца ще могат да воюват.

  С все по-надежден и "умен" софтуер пилотирането на самолети и дронове дистанционно ще става все по-лесно. Децата са много бързи в реакциите и обучението. С такива симулатори могат да се научат доста бързо да "пилотират".

  Преди да дойде времето само на безпилотниците и изцяло управлявани от експертни системи-изкуствен интелект, ще има преходен период, в който ще има оператори дистанционно. То и сега САЩ имат доста такива оператори на дронове, които на хиляди км убиват "враговете" на САЩ.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker