Морето изхвърли моряци на пустинен остров и те останаха на него 7 години

Pan.bg 06 дек 2019 | 09:42 views (540) commentaries(0)
img
pochivka.blitz.bg


За това време успяха да направят просперираща ферма

Буря удари кораб в Северния ледовит океан. Шхуната беше изхвърлена на брега и кормилната рейка не можеше да бъде ремонтирана без корабостроителница. Така започна историята за живота на пустинен остров, който се продължи за екипажа на кораба в продължение на 7 години.

Групата от четирима ловци пътувала из островите на Северния ледовит океан в края на краткото полярно лято.

Обикновено времето по това време на годината е сравнително спокойно, но в топлия сезон може да дойде внезапна буря.

И така се случило: вятърът дошъл от нищото и времето се развалило сериозно. Когато всичко се успокоило, моряците установили, че корабът е на брега, а кормилната му част е повредена.

Ремонтът със собствени сили бил невъзможен, работата изисквала подмяна на много части - и те не можели да бъдат извършени с голи ръце.

В такива истории винаги изглежда, че спасителия кораб е на път всеки момент да се появи над хоризонта. Но при рибарите било почти безсмислено да чакат спасение - районът на архипелага на Свалбард е далеч от търговските пътища и случаен кораб рядко плава тук.

Мъжете решили да се огледат и започнали плавно да изследват острова, който ги е приютил.

Въпреки че бил суров, той притежавал богато изобилие от местна фауна, заради която понякога ловци идвали Бараката, макар и полуразрушена, била в състояние да се справи със защитата от валежи и задържане на топлина. Мъжете решили да не чакат шанс, а да се занимават със собственото си спасение. Изолирали хижата и започнали да ловят риба на острова.

Зимно време температурата спадала рязко, а ветровете ставали просто ледени. Но запасите от тюленова мас и топли кожи свършили своята работа - мъжете успели да издържат до пролетта.

Годините започнаха да се сменят една с друга и животът продължил както обикновено.

За 7 години Робинзоновците създали истинска ферма и не им липсвали храна и дрехи.

През пролетта на осмата година на хоризонта се появил спасителен кораб. От кораба в морето също видели останките на риболовната шхуна, почти потънали във водата и пристигнали до брега.

Два месеца по-късно рибарите най-накрая стъпили на континента. Но те не били с празни ръце - за 7 години били подготвили много ловни трофеи.
Мъжете изпълнили със стока почти всички трюмове на кораба,
а след това продали всичко на търговци и забогатели.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*