Учени от Саутхемптън доказаха: Има живот след смъртта!

Pan.bg 13 ное 2019 | 12:22 views (548) commentaries(0)
img
blitz.bg


В продължение на четири години екип от учени е интервюирал хора, преживели клинична смърт или са били в кома

Човечеството през цялото си съществуване винаги се е вълнувало от въпроса: какво се случва след смъртта? Докато науката се опитва да отговори на този въпрос, британски изследователи са установили, че след смъртта човек все още е в съзнание. В медиите често има разкази на хора, които са преживели клинична смърт или са в състояние на кома, но науката нарича всичко това само халюцинации.

Британските изследователи от университета в Саутхемптън са представили доста убедителни доказателства, че след спирането на сърцето човек продължава да остава в съзнание. В продължение на четири години екипът от учени е интервюирал хора, преживели клинична смърт или са били в кома.

Разгледани са 2060 случая в 15 лечебни заведения от различни страни, включително САЩ, Австрия и Великобритания. Оказало се, че 140 от 330 души ясно осъзнават какво се случва до завръщането им към живот.

Учените са разказали, че 40 процента от оцелелите от клинична смърт си спомняли за необичайно чувство на присъствие на съзнанието. Изследванията са показали, че 39 процента са разбирали какво им се случва, но това усещане изглеждало размито.

Сред тези хора 46 процента са изпитали страх и че някой ги преследва, 9 процента са почувствали приближаването на смъртта, а 2 процента по време на клиничната смърт са усещали много ясно какво се случва: те са почувствали излизането от тялото си, видели са и са чули всичко, което се случвало наоколо.

Един от анкетираните е казал, че е усетил спокойствие от другата страна. Ръководителят на проучването д-р Сам Парния обяснява, че мозъкът не функционира в момента на смъртта, но изследванията показват, че хората са останали в съзнание в течение на три минути.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка