Учени от Дрезден намерили завещанието на Хитлер! Ето какво и на кого е оставил

Pan.bg 18 окт 2019 | 22:00 views (687) commentaries(0)
img
blitz.bg


В колекцията му е имало уникални артефакти, в това число и легендарното Копие на съдбата, с което е бил прободен Христос

За съкровищата на лидера на нацистка Германия се носят много слухове, в което няма нищо учудващо. Адолф Хитлер е притежавал огромни запаси от злато, местонахождението на голяма част от които и до момента оставят в неизвестност, пише mymistic.

В колекцията му е имало уникални артефакти, в това число и легендарното Копие на съдбата, с което е бил прободен Христос. Говори се, че благодарение на него Хитлер практически е можел да почини целия свят.

Някои изследователи и до днес продължават да търсят съкровищата на Третия райх и Хитлер, но опитите им остават безрезултатни.

Наскоро учени от немския град Дрезден обявиха, че са открили завещанието на Фюрера. То е било направено в момент, когато Хитлер вече е осъзнавал положението си на губеща страна, а именно през пролетта на 1945 година. В документа той е посочил избран кръг хора, които е трябвало да получат огромното му състояние и древни артефакти.

Мартин Борман и Ялмар Шахт , които били сред най-приближението му, са получили достъп до златния запас на Германия. Най-вероятно тези запаси са били изнесени в страни от Латинска Америка. Към момента обаче местонахождението им е неизвестно.

На Ева Браун Фюрерът е оставил няколко сметки в банки в Швейцария и Бразилия. Тя е можела да се възползва от средствата, само ако Хитлер умре.

Някои експерти се съмняват в автентичността на документа. Поради тази причина ще бъдат направени нови изследвания. Ако документът се окаже оригинален, може да бъде продаден на търг.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка