Писатели-фантасти ще помагат на френската армия с модели на воина на бъдещето

Pan.bg 21 юли 2019 | 07:23 views (290) commentaries(0)
img
blitz.bg


Министерството на въоръжените сили на Франция ще създаде специални работни групи, съставени от писатели-фантасти. Предполага се, че тяхната фантазия ще позволи да се моделират отговорите на разрушителните заплахи в бъдещето. По-рано към таланта на писателите-фантасти се обърна и министерството на отбраната на САЩ. Френската Агенция за иновации в отбраната ще създаде специално подразделение за анализи на заплахите на бъдещето, съобщи Le Monde. То ще се нарича Red Team, а в състава му ще влязат писателите-футуристи. Задачата на фантастите ще се състои в разглеждането на разрушителните сценарии в бъдещето, т.е. на опасностите, с които военните инженери още не са се сблъсквали и борбата с които далеч надскача рамките на техните възможности.


Предполага се, че фантазията на писателите ще позволи да се моделират ситуации, които самото министерство не е в състояние да предскаже. Например, сред задачите на „червения тим“ ще бъде анализ на последствията от използването на изкуствения интелект. Проектите на футуристите ще бъдат строго конфиденциални, както и съставът на Red Team. Министерството подчертава нуждата от секретност, тъй като отчита чувствителността на информацията и необходимостта от защита от потенциални противници. Според плановете му, писателите ще си взаимодействат тясно и ще обменят идеи. Идеята за въвличането на футуристите в работата на военното министерство е на директора на Агенцията за иновации в отбраната Еманюел Шива. Той казва, че в момента агенцията вече установява контакти с писателите.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/pisateli-fantasti-shche-pomagat-na-frenskata-armiya-s-modeli-na-voina-na-bdeshcheto_news686781.html




loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка