Otbrana.com: К.д.п. Борис Георгиев навърши 102 г. Русе чества Деня на храбростта и празник на Българската армия

Pan.bg 07 май 2024 | 11:33 views (621) commentaries(0)
img Огнян Беломорски

На 6 май ветеранът от Втората световна война капитан далечно плаване Борис Ташков Георгиев от Русе навърши 102 години. Той бе посетен и поздравен от представител на ръководството на Областната организация на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ). Пожеланията към него бяха още дълги години да бъде в нашите редици.

Денят на храбростта и празник на Българската армия бе тържествено отбелязан в крайречния град. Слова произнесоха областният управител Драгомир Драганов и кметът Пенчо Милков. Прочетен бе поздравителен адрес от президента Румен Радев. Заупокойна молитва и благодарствен молебен в памет на загиналите за отечеството ни воини бяха отслужени от Главиницкия епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум, и свещеници от Русенската Света митрополия. Активно участие взеха ръководствата и членовене на РСОСЗР и СВВБ.

Празникът започна с приемане на почетен караул от командира на Военно формирование 32420 – Русе и началник на гарнизона подполковник Павлин Илиев, като в ритуала участваха и офицери от военно формирование 42520 – Щръклево. Гости бяха кметът и заместник-кметът на Гюргево Андриан Ангелеску и Мариян Дамян.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка