135 г. Военна болница под тепетата

Pan.bg 25 фев 2024 | 22:39 views (569) commentaries(0)
img Pan.bg

Най-старата военна болница в България – пловдивската, отбелязва 135 години от създаването си.

В своята история лечебното заведение е преминало през редица предизвикателства –три войни – Балканска, Междусъюзническа и Първата световна, местена е, закривана, опожарявана.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Беше на първа линия и при последното изпитание от нашето съвремие – пандемията от COVID-19. След всяко едно от тях, излиза по-силна и с по-голяма мотивация. И с надежда за още успехи, развитие на лечебната дейност и модернизиране на болницата от гледна точка на ангажименти – и към военнослужещите, които попадат в нейната „зона на действие“, и към цивилните пациенти от Пловдив и областта.

Статистиката за изминалата година отчита повече пациенти, повишаване на приходите и възнагражденията, поетапно модернизиране на материалната база и осъвременяване на апаратурата.

Според данните, количествените и качествените показатели по отношение на стационарната дейност за 2023 г. достигат, а някои дори надминават, нивата от 2019 г. (последната година преди пандемията от COVID-19), когато са били най-високи.

Реновирането и технологичното обновление на ВМА ще продължат и занапред – с различни темпове и съизмеримо с постиганите резултати.

Успяваме заради реда и традициите.

135 години от създаването на МБАЛ-Пловдив към ВМА са повод за гордост, но и голяма отговорност.

В днешния ден изказваме признателност към всички, които създадоха и развиха Военна болница-Пловдив. И отправяме поглед напред, към бъдещето, готовността за посрещане на нови предизвикателства и продължаване устойчивото развитие на ВМА и нейните структури.

Честит празник, колеги! Огромна признателност за куража да следвате примера на нашите предци. Има за какво да се гордеете. Бъдете здрави и задружни!

/www.vma.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


135 г. Военна болница под тепетата

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка