Честит 70-ти рожден ден на генерал Златан Стойков!

Pan.bg 17 мар 2021 | 09:30 views (2497) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: Otbrana.com

Поздравления за ген. Златан Стойков

Днес председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков навършва 70 години. Поздравления и пожелания за здраве и успех в отговорната обществена работа му изпращат чрез “Otbrana.com“ ръководството на СОСЗР и председателите на Съюза на веетераните от войните на България, на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите и Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ доц. д-р Иван Сечанов, младши лейтенант от запаса Петър Велчев и капитан далечно плаване Атанас Илев.


***

Ген. Стойков е роден на 17 март 1951 год. в с. Църварица, Кюстендилско. Завършва ВНВУ „В. Левски” в гр. Велико Търново през 1973 год. по специалност „мотострелкови”. Офицерската си кариера започва в гр. Сандански като взводен командир.

За 41 години в армията (до 2010 год., 37 години – офицер) 17 години служи на различни командни длъжности – до последния началник а ГЩ на БА и първи началник на отбраната във военната ни история.. През периода 1978 – 1980 г. завършва ВА „Г.С. Раковски”, а през 1993 – 1995 г. - Академията на ГЩ на Руските въоръжени сили „Ворошилов” в Москва.

Член е на СОСЗР от 2010 год., приет е в клуб „КСВ“ на Столичната организация на Съюза.

Председател на Столичната организация на СОСЗР от 2012 год.

Председател на СОСЗР от 2017 г. Избран е за председател на Координационния съвет на запасното войнство, който подготвя Обединителния конгрес на запасното войнство.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка