Otbrana.com: Почина ген. Емил Карамфилов

Pan.bg 01 апр 2024 | 16:52 views (1263) commentaries(0)
img На 3 април от 11 ч. ще бъде изпращането му в Ритуалната зала на Централните софийски гробища

Otbrana.com

Почина генерал-майор от запаса Емил Карамфилов, бивш заместник-главен прокурор и прокурор на Въоръжените сили, съобщиха от централата на СОСЗР. Той има сериозен принос за укрепване на националната ни сигурност и защитата на законовия ред.

Роден е на 19.09.1936 г. в София. Завършил е ВНВУ „ Васил Левски” гр. Велико Търново и право в СУ „Св.Климент Охридски”. Бил е заместник главен прокурор и прокурор на Въоръжените сили (ВС). Минал е през почти всички длъжности в системата. Бил е прокурор, зам.окръжен прокурор, окръжен прокурор, заместник и прокурор на ВС, за да стигне до заместник-главен прокурор. Стажът му в съдебната система е повече от 20 години.

Повече от 10 години e председател на Клуба на юристите към Съюза, в който членуват генерали и офицери от запаса и резерва прокурори, съдии, следователи и юрисконсулти от Въоръжените сили, МВР, Строителни и Транспортни войски. Член е бил на ЦС на СОСЗР. Негово бе предложението през 2016 г. за разработване на Закон за запасното войнство, което бе направено след дискусия в Столичната организация за авторитета на СОСЗР и трудностите, които среща.

Съболезнования към близките на ген. Карамфилов изразяват председателите на СОСЗР, СВВБ и Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите генерал от запаса Златан Стойков, доц. д-р Иван Сечанов и младши лейтенант от запаса Петър Велчев.

Поклон пред светлата му памет!

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка