Otbrana.com: На 19 февруари от 15 ч. ще почетем делото на Левски пред паметника му в парка на Военната академия

Pan.bg 13 фев 2024 | 13:39 views (443) commentaries(0)
img Otbrana.com

По повод 151-годишнината от гибелта на националния герой Васил Левски пред паметника му в парка на Военната академия на 19 февруари от 15 ч. ще се проведе възпоменателна церемония. Домакин на проявата е началникът на академията генерал-майор Тодор Дочев. От учебното заведение отправят покана за участие към военно-патиротичните организации, запасни и резервисти, ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали.

Нека да се поклоним пред делото на големия българин, като си припомним неговите думи: "С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите".

***

На 26 ноември 2016 г. бе открит нов паметник на Апостола на свободата на България – Васил Левски. Той е разположен в двора на парка на Военната академия. Инициативата на военно-патриотични организации и съюзи беше подкрепена от Столична община и родолюбиви българи и организации. Скулптор на паметника е Красимир Ангелов, а архитект - Венцислав Йочколовски. С решение на Столичния общински съвет е прието създаването на паметника в парка на Военната академия, част от който беше предоставена от Министерството на отбраната за управление на Столичната община. В инициативния комитет за издигане на паметник на Апостола на Свободата са Комитетът на випуските на НВУ "Васил Левски", Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва и други родолюбиви сдружения и организации.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка