С военни почести, венци, цветя и благодарствени слова изпратихме ген. Стоян Топалов

Pan.bg 09 дек 2020 | 05:56 views (5458) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: http://otbrana.com

Днес родната Стрелча се прости със своя син.

Генерал-лейенант Стоян Топалов остана завинаги в родната Стрелча и в сърцата на близките и приятелите си. Днес бе церемонията по неговото погребение в средногорския град. Бившият първи заместник на ГЩ на БА, заместник-главен инспектор на МО, военен дипломат, председател на СОСЗР, а по настоящем почетен председател на запасната оргаизация и член на ръководството на Съюза на ветераните от войните на България почина внезапно на 2 декември. На 5 декември в ЦВК бе поклонението с участието на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, представителя на президента полковник от запаса Илия Милушев, генерали и офицери от кадъра и запаса, ветерани, военноинвалиди и военнопострадали.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Днес родната Стрелча се прости със своя син. Опелото бе в църквата. От там започна траурната процесия, която премина през целия град. Военните почести по всички изисквания на Устава на Въоръжените сили бяха отдадени от представителна рота на 61 Стрямска механизирана бригада с непосредственото участие на командира бригаден генерал Диян Дешков, заместник-командира полковник Мирослав Костадинов и военния духов оркестър. Почит на генерала отдадоха още началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор доктор Груди Ангелов, полковник от запаса Илия Милушев, съветник на президента, директорът на Служба „Военна полиция“ бригаден генерал Борислав Сертов, директорът на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ в МО Иво Антонов, кметът на Стрелча Георги Павлов и цялото общинско ръководство.
Да изразят своята признателност към ген. Топалов и съболезнования към семейството дойдоха представители на военно-потриотичните организации. Последно сбогом си взеха председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса инж. Петър Велчев, заместник-председателят на СОСЗР полковник Чавдар Петров и други членове на Съюза, заместник-председателят на Съюза на ветераните от войните на България полковник от запаса Спирдон Спирдонов и председателят на ЦКРК на Съюза Ели Кощрова, Марин Мринов от Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, представителна група на Сдружение „Сини каски“ и други. От СОСЗР-Пловдив дойдоха със съюзното знаме. Почетният председател и един от учредителите на СОСЗР полковник от запаса Сотир Докторов обяви, че ген. Топалов е в списък на почетните членове на Общинската организация. От Смолян присъства група начело със заместник-председателя на Регионалния СОСЗР майор от запаса Стойчо Глухов. От Панагюрище дойде председателят на Общинската организация на ветераните Пандели Бозаджиев.
Траурни слова в гробищния парк произнесоха Иванка Илева, председател на Общинския съвет и полковник от запаса Динчо Динев, председател на Общинската организация на СОСЗР в Стрелча. Двамата подчертаха, че ген. Топалов обичаше и милееше за Стрелча и не случайно през 2012 г. бе обявен за почетен гражданин. Оркестърът изпълни „Покойници”. Знамето се сведе. Назначеното от състава на ескорта формирование, произведе салют от пет пушечни залпа с халосни патрони. На гроба бяха поднесени венци и цветя от името на министъра на обраната, началника на отбраната и от присъстващите на погребението. Като началник на гарнизона бригаден генерал Дешков връчи на семейството на ген. Топалов наградния знак „Свети Георги“ - I степен, с който бе удостоен посмъртно от министъра на отбраната и националния флаг.
След траурната церемония членовете на военно-патриотичните организации заедно с Иво Антонов и Манол Тенчев се спряхме пред родната къща на ген. Топалов и поставихме венец на затворената, за съжаление, врата.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


С военни почести, венци, цветя и благодарствени слова изпратихме ген. Стоян Топалов

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка