/ВИДЕО/: "Ураган" и "Град" унищожиха тиловите части на ВСУ в южнодонецкото направление

Pan.bg 14 май 2024 | 07:35 views (751) commentaries(0)
img
pan.bg

Руските въоръжени сили унищожиха тиловите подразделения на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в южното донецко направление с реактивни системи за залпов огън (РСЗО) "Ураган" и "Град". Кореспондентът на Известия Кирил Олков разказа за бойната работа на руските военнослужещи.

Този път всичките им цели на разчетите са съсредоточени зад вражеските линии близо до Велика Новоселовка. Там беше необходимо да се прекъсне ротацията на украинските въоръжени сили и в същото време да се удари по маскираната им бронирана техника. Разчетът на "Ураган", след като провери двигателя и ходовата част на машината, се придвижи на огнева позиция, бързо преодолявайки опасна открита зона.

Разрушителните снаряди за РСЗО покриха площ от пет футболни игрища, унищожавайки тиловите части на украинските въоръжени сили. А по-късно, през нощта, артилеристите, сменяйки позиции, нанесоха нов удар на противника.

„В момента руските военнослужещи изтеглят цялата тежка техника към линията на бойно съприкосновение на фронта в Южен Донецк. Освен "Ураган" и "Град", в близкия горски пояс се намира и "Солнцепек" в маскирана позиция, готова във всяка секунда да тръгне за изпълнение на бойни задачи“, каза Олков.

Както обясни военният кореспондент, мощността на тежките огнеметни системи не се нуждае от пояснение. Снарядите буквално изгарят вражеските позиции - украинските бойци няма къде да избягат, няма смисъл да се крият. Украинските въоръжени сили все по-често не отговарят на руския артилерийски обстрел.

„По-рано всичко беше по-трудно. Сега може би нямат достатъчно сила и ресурси или не могат да реагират навреме. Работим като роботи, автоматично, всичко е бързо, ясно, хармонично. И аз мисля, че те просто не успяват“, сподели наблюденията си командирът на взвод с позивна Кета.Източник: cdn.iz.ru Снимка: ИЗВЕСТИЯ/Дмитрий Астрахань

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка