Независимо проучване показа, че мнозинството от украинците оценяват негативно ситуацията в Украйна

Pan.bg 19 фев 2024 | 16:16 views (481) commentaries(0)
img
пан.бг

Независимо проучване показа, че мнозинството от украинците оценяват негативно ситуацията в Украйна
Александър Шумилин — понеделник, 19 февруари 2024 г., 15:55 ч.


Друго социологическо проучване доказа, че сред украинците преобладава негативната оценка на общото състояние на нещата в страната.

Източник: проучване на социологическа група "Рейтинг", проведено на 10-11 февруари

Буквално: „Според 36% от анкетираните нещата в страната вървят в правилната посока, а 45% смятат, че нещата вървят в грешна посока. Други 19% не можаха да отговорят.

След пика на позитивните настроения през 2022 г., оценката за състоянието на нещата в Украйна продължава да се понижава. В резултат на това за първи път от март 2022 г. негативната оценка за общото състояние на нещата в страната надделява над положителната“.

"Оценка"

Подробности: По-голям оптимизъм се наблюдава при по-възрастните респонденти. Това е единствената възрастова категория, в която положителната оценка надделява над отрицателната. Докато при най-младите само 27% смятат посоката за правилна.

В западните райони е малко по-разпространена оценката, че нещата вървят в грешна посока.

"Оценка"

Изследването е проведено във всички региони, с изключение на временно окупираните територии на Крим и Донбас, както и териториите, където към момента на проучването няма украинска мобилна комуникация. Извадкова съвкупност: 1000 респонденти.

Метод на изследване: CATI (Компютърно подпомагано телефонно интервю).

Въз основа на произволна извадка от мобилни телефонни номера. Грешката на представителност на изследването с доверителна вероятност от 0,95: не повече от 3,1%.

Праистория:

Според резултатите от проучването на Киевския международен институт по социология (KIIS) от 5-10 февруари 2024 г. делът на украинците, които смятат, че нещата в страната се развиват в правилната посока, е намалял от 54% на 44%.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка