Посещение на Командно-щабния колеж на Бундесвера във Военна академия „Г. С. Раковски“

Pan.bg 16 фев 2024 | 16:56 views (1107) commentaries(0)
img Pan.bg

На учебно посещение във Военна академия „Г. С. Раковски“ беше група от старшия курс (Bundeswehr General and Admiral Staff Course) на Командно-щабния колеж на Бундесвера на Федерална република Германия.

Началникът на Академията генерал-майор Тодор Дочев приветства всички с „Добре дошли!“ и проведе среща с ръководителя на делегацията полковник д-р Маркус Зайц – декан на Факултета по медицински услуги и здравни науки към Колежа и аташето по отбраната на ФР Германия – подполковник Себастиан Ербе.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

На гостите беше представен брифинг за мисията, структурата, задачите и дейността на Военна академия от полковник доцент доктор Димитър Ташков – заместник-началник по учебната и научната част на Академията.

Доцент доктор Георги Цветков – преподавател в катедра „Мениджмънт на сигурността и отбраната“ на на факултет „Национална сигурност и отбрана“ изнесе лекция, свързана с развитието и управлението на отбранителната политика на Република България

Представителите на Командно-щабния колеж се запознаха с културно-историческите забележителности в района на Академията и посетиха комплекс „Царски зали“, където полковник д-р Зайц благодари за доброто посрещане.

Визити като настоящата са стъпка към насърчаване на взаимното разбирателство, сътрудничеството и оперативната съвместимост между държавите, армиите и военно-образователните институции.

/www.rndc.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Посещение на Командно-щабния колеж на Бундесвера във Военна академия „Г. С. Раковски“

ПРЕДИШНА СНИМКА 2/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка