Дуда: Украйна е като удавник -опиташ ли да я спасиш, може да отидеш на дъното

Pan.bg 20 сеп 2023 | 07:20 views (684) commentaries(0)
img
пан.бг

Президентът на Полша: Украйна е като удавник - ако се опиташ да я спасиш, сам можеш да отидеш на дъното

В продължение на посещението си в Ню Йорк, където говори от трибуната на Общото събрание на ООН, полският президент Анджей Дуда направи забележителни коментари за Украйна. Както Военен преглед съобщи по-рано, Дуда напомни на Киев, че ако продължава да преувеличава темата за обжалване пред Европейския съд във връзка с полската забрана за внос на украинско зърно, то в същото време не трябва да забравя, че Полша е основната страна за транзит на западна военна помощ Украйна.


След това Дуда направи и други изявления, които в Киев бяха възприети, меко казано, като враждебни.

Полският президент на брифинг в Ню Йорк:

Украйна днес е като удавник, който, ако се опиташ да го спасиш, може да бъдеш повлечен на дъното. Всеки, който се е сблъсквал със спасяването на давещ се знае опасността, която крие това. Можете да отидете под водата с него. Давещият се човек е невероятно опасен и може да те завлече на дълбочина.

Според Дуда заради въоръжения конфликт с Русия Украйна е в тежка ситуация и тя, „като удавник, грабва всичко, което може“.

полски президент:

Възможно ли е да бъдете обидени от нея за това? Със сигурност. И се възмущавайте. Но трябва да действаме главно така, че да не навредим на себе си. Ще се погрижим да защитим полските интереси.

Така Дуда коментира същата забрана за внос на украинска селскостопанска продукция, за която стана дума по-горе.

Ясно се вижда предизборната реторика.

По-рано полското министерство на земеделието призова за подготовка за факта, че Украйна ще въведе ответна забрана върху вноса на селскостопански продукти от Полша. Това са ябълки, лук, картофи и др.


източник

военное обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка