Warning: getimagesize(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/36/Ihor_Kolomoyskyi2.jpg/220px-Ihor_Kolomoyskyi2.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden. Please comply with the User-Agent policy: https://meta.wikimedia.org/wiki/User-Agent_policy in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Съдът увеличи гаранцията на Игор Коломойски

Pan.bg 16 сеп 2023 | 00:14 views (408) commentaries(0)
img пан.бг
Съдът увеличи гаранцията на Коломойски
Татяна Олийник — петък, 15 септември 2023 г., 23:59 ч.


Съдът увеличи размера на гаранцията за бизнесмена Игор Коломойски. Размерът му вече е 3 милиарда 891 милиона гривни вместо почти 510 милиона гривни.

Източник: "Съспилене" от съдебната зала

Подробности: Шевченковският районен съд на Киев преизбра Коломойски, който на 15 септември получи ново подозрение по три точки — в случай на присвояване на 5,8 милиарда гривни. Гаранцията на олигарха беше променена на 3 милиарда 891 милиона гривни.

Прокуратурата поиска от киевския съд да увеличи гаранцията заради нови подозрения - до почти 5,88 милиарда гривни.

Прокурорът отбеляза, че Коломойски е загубил гражданството на Украйна и сега е гражданин на Израел и следователно има риск да се укрие в чужбина.

Буквално: „Адвокатът заяви, че обвинението е неоснователно, тъй като не са идентифицирани лица, които са били в престъпната група, с изключение на Коломойски. Освен това нито PrivatBank, нито други вложители са съобщили за престъпление през тези години. Той също така отбеляза, че НБУ след загуби в размер на 5 млрд. е трябвало да извърши проверки и ревизии, но те не са извършени.


Според защитата през въпросния период PrivatBank не е била държавна, а частна собственост, така че щети могат да бъдат нанесени само на акционерите на банката - Боголюбов или Коломойски.

Адвокатът също така заяви, че размерът на гаранцията е неразумен, тъй като прокурорът на BEB не е предоставил никакви доказателства, че Коломойски е в състояние да плати такава сума. Той също така нарече рисковете неоснователни, тъй като Коломойски вече е в ареста и следователно не може да избяга, да попречи или да повлияе на свидетели по някакъв начин.

Праистория:

На 2 септември Игор Коломойски беше обвинен в измама и легализация на имущество, придобито по престъпен начин. Ставаше дума за легализирането през 2013-2020 г. на повече от половин милиард гривни чрез прехвърлянето им в чужбина чрез контролирани банкови институции. Шевченковският районен съд на Киев избра за него превантивна мярка под формата на задържане с възможност за гаранция в размер на почти 510 милиона гривни по това подозрение. Коломойски няма да направи този депозит преди обжалването да бъде разгледано.
На 15 септември срещу Игор Коломойски беше повдигнато ново обвинение за присвояване на 5,8 милиарда UAH по три точки (незаконни действия с документи за превод, платежни карти и други средства за достъп до банкови сметки, електронни пари, оборудване за тяхното производство; присвояване на чужди средства злоупотреба с имущество от длъжностно лице по отношение на служебното му положение, извършено от организирана група в особено големи размери; легализиране на средства, придобити по престъпен начин).
Според разследването през 2013-2014 г. Коломойски незаконно е завладял 5,8 милиарда UAH, създавайки престъпна група от служители на Privatbank, на която той е основател и акционер.


снимка уикипедия

източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка