Какъв е времевият разчет за срещата на випуските на Шипка?

Pan.bg 10 авг 2022 | 11:56 views (324) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: Otbrana.com


Проявата е на 20 август и е посветена на 145 години от Шипченската епопия. Както вече информирахме организатори на срещата са Националният паметник-музей Шипка-Бузлуджа" с директор старши лейтенант от запаса д-р Чавдар Ангелов и Инициативен комитет с председател майор от запаса Стефко Михайлов от Общинската организация на СОСЗР в Казанлък. Като съорганизатори се включват формирования на Българската армия, СОСЗР, Държавен Военно-исторически архив - Велико Търново, Областна администрация на обл.Габрово и др. Датата е 20 август, мястото – територията на Националният паметник-музей Шипка-Бузлуджа" на самия връх Шипка. Майор от запаса Стефко Михайлов ни изпрати следния времеви график.

1.Пристигане на прохода и събиране на участниците за срещата.


- Сборен пункт № 1- на големия паркинг на прохода, до синята табела край братската могила на полк. Бенецки, от 9,00 до 9,50 ч., представители на випуски,военни формирования, учени- чески гвардейски отряди,представителни групи на СОСЗР и др. Представителите на випуските да използват по ранните сутрешни часове за изкачване към върха с личните си МПС. Отговорник на сборен пункт №1е майор от запас а Стефко Михайлов

- Сборен пункт №2 - кафе ресторант "Свети Никола" от 09.30 до 10.15 часа, само за участници от военните випуск и със здравословни проблеми и затруднения в придвижването. Същите пристигат до прохода и сборен пункт № 2 с лични МПС по определен списък при МВР Казанлък и Габрово. Отговорник на сборен пункт № 2 е подп. Димчо Димов

2.Организация на подготовката за тръгване към Паметника на свободата.

- Сборен пункт №1, от 09.50 до 10.00 ч.

- Оформяне на колоната за тръгване по указания на представител на 61 -ва Стрямска механизирана бригада:

ПЪРВИ: Представителна офицерска група от 61-ва Стрямска механизирана бригада-Карлово начело със знамето и командир бригаден генерал Деян Дешков.

ВТОРИ: Представителна офицерска група от 2-ра механизирана Тунджанска бригада-Ст.Загора начело със знамето и командир бригаден генерал Станимир Христов.

ТРЕТИ: Представители на военни випуски :1967,1971,1972, 1977,1991 и гости от випуски от други години. Раздаване на "баджове".

ЧЕТВЪРТИ: Представителни групи на СОСЗР и други ВПО със своите съюзни знамена.

ПЕТИ: Ученически гвардейски отряди от В.Търново и Казанлък със своите знамена.

- Сборен пункт №2, от 10.15 до 10.30 ч. Заемане местата в осигурения автобус. Раздаване на "баджове".

- Достигане до Паметник ана свободата

Участниците от сборен пункт №1 - изкачване по панорамните стъпала към Паметника от 10.00 ДО 11.00 ч.


Участниците от сборен пункт №2 -извозване с осигурения бус до площадката с балерефи от 10.30 до 10.50 ч.

-Заемане на определените мескта по схема и построяване до стъпалата до скулптурната композиция на панорамната площадка, по указания и препоръки на главните сержанти на 61-ва бригада от 11,00 до 11,20 ч.

(Попълването на строя от закъснели колеги от випуските може да се извърши,след като президента и официалните лица са тръгнали към паметника да поднасят венци и цветя.)

- Начало на тържествената церемония – 11,30 ч., поднасяне на венци и цветя на паметника.

- Срещата на випуските: откриване, приветствено слово от д-р Чавдар Ангелов, директор на НПМ "Шипка-Бузлуджа", поздравление от президента и върховен главнокомандващ Румен Радев, откриване на фотоизложбата "Випуските на свободата", организиране на историческа фотосесия и др.

- Сред Срещата на випуските разглеждане на фотоизложбанта „Випускикте на свободата“. Място-площадка с каменните балерефи.

- Наблюдаване на възстановката на НД "Традиция" "Отбраната на Орлово гнездо“ -Ден първи"-от 13.45 часа.

(За участниците, записани за другарската вечеря в хотел-ресторант „Чифлика“, Казанлък: изнасяне с МПС към Казанлък от 15.00 до 17.00ч.; настаняване по хотели и къщи за гости: Чифлика,Терес, Веста, Тюлбето, Алба, Военен хотел от 17.00-19.00; начало на тържествената вечеря от 19.30 ч. За повече информация търсете майот от запаса Стефко Михайлов.)
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка