МО на РФ: В Украйна опити върху психичнио болни пациенти с участието на САЩ се провеждали от 2011 г. /ВИДЕО/

Pan.bg 17 юни 2022 | 12:13 views (1846) commentaries(0)
img
pan.bg

Игор Кирилов разказа за участието в изследването на американката Линда Порто Ал-Харун.

Руското министерство на отбраната съобщи, че в Украйна от 2011 г. се провеждат експерименти върху психично болни с участието на американската страна.

Съответното изявление направи началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита на Въоръжените сили на Руската федерация.

Игор Кирилов обясни, че проучванията са организирани върху пациенти от медицински клиники в Харков. Експериментите се провеждат поне от 2011 г.

„Стана известно, че подобни изследвания се провеждат в Украйна поне от 2011 г. и Ал-Харун многократно е посещавал клона на лабораторията Мереф, построена със средства на Пентагона в село Сороковка, Харковска област“, каза ​​Игор Кирилов, ръководител на РХБЗ.

Припомняме, че по-рано представители на руското министерство на отбраната съобщиха, че лабораторни служители в Мерефа са провеждали експерименти върху пациенти в психиатрични клиники в Харков от 2019 до 2021 г. За един от организаторите на незаконните дейности се смята американската гражданка Линда Порто Ал-Харун.Източник: piter.tv Снимка: МО на РФ / dpru.obs.ru-moscow-1.hc.sbercloud.ru Видео: МО на Русия

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка