На 1 юни се открива Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022”

Pan.bg 10 май 2022 | 16:48 views (543) commentaries(0)
img пан.бг,Н.Димов
Източник:ИЦ на МО


България ще бъде домакин на 15-ото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022”, което ще се проведе от 1 до 4 юни 2022 г. в Международен панаир Пловдив.

Изложбата се провежда под мотото „Отбрана, антитероризъм и сигурност“. Главното внимание на изложителите ще бъде насочено към представянето на своите технологични постижения и възможности за участие в реализацията на основните проекти за модернизация на Въоръжените сили на Република България в областите „Въоръжение и техника“, „Комуникационно-информационни системи“, безпилотни летателни системи, системи за наблюдение и проследяване, киберзащита и други.


Международното изложение „Хемус 2022” се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката. Основен организатор е фондация „Хемус - 95“ с председател на управителния съвет контраадмирал (о. р.) д-р Николай Николов.

Провеждането на изложбата ще бъде съпътствано от международна научна конференция, организирана от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, заседание на Индустриалния форум, както и от демонстрационни стрелби на Централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“.

За първи път в рамките на изложбата ще се проведе „Симпозиум за научни изследвания и иновации за европейска сигурност и отбрана“ (RISE-SD), като ще се отбележи една година от стартирането на Horizon Europe (HE) и European Defence Fund (EDF), новата рамкова програма за научни изследвания и иновации.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка