Руското министерство на отбраната потвърди загубата на голям брой ЗРАК "Панцирь-С" в Либия и Сирия

Pan.bg 08 юли 2020 | 13:16 views (1128) commentaries(1)
img
Pan.bg
Медиите на руското Министерство на отбраната потвърдиха големите загуби на ЗРАК «Панцирь-С» в Либия и Сирия. Изявленията на турската страна за сериозен удар върху руските оръжия в Либия и Сирия се оказаха достоверни. Това се доказва от информация, предоставена от руското издание "Звезда", работещо директно с МО на РФ. Както се оказа, Турция използва уязвимостите на руския комплекс и следователно може да използва дронове за унищожаване на системите от различни разстояния и въпреки че точният брой изгубените ЗРАК «Панцирь-С» в Сирия и Либия не беше разкрит, Турция по-рано заяви, че може да става въпрос за унищожаване 30-40 «Панцирь-С» от различни конфигурации.
„Според официалните тактически и технически характеристики на „Панцирь-С1 “станцията за откриване на целта има зона на обзор: по азимут 360 °, по ъгъл на място 0-60 ° или 40-80 °. Това показва наличието на значителна "мъртва зона" в първия случай - 60 °. Във втория случай „мъртвата зона“ е 10 ° и 20 °. Общата "мъртва зона" във втория случай ще бъде 40 °. Има различни начини за проникване в невидимата за радарите „мъртва зона“, както на малки и средни, така и на големи височини, включително на минимална височина и максимална скорост, или на максимална височина и максимална скорост. (...) Цитираните данни от авторитетен източник, подготвен от Министерството на отбраната на Русия и производителите на техника за ПВО/ПРО, предполагат, че ЗРАК «Панцирь-С» перфектно вижда цели с ефективна отразяваща повърхност (ЕОП) 0,03 m². Предвид значителните размери на турския БЛА Bayraktar TB2 с дължина 6,5 m и размах на крилото 12 m, ефективната отразяваща повърхност на този дрон позволява на радара на «Панцирь-С» да го вижда и съответно да го атакува", съобщава руският седмичник "Звезда".
Всъщност представители на МО на РФ признават уязвимостта на ЗРАК «Панцирь-С» и актуалността на повдигнатия въпрос означава, че загубите на руските системи наистина са колосални. От друга страна, настоящите недостатъци биха могли да бъдат коригирани при новата модификация на ЗРАК «Панцирь-С», особено след като тези оръжия защитават руските граници и следователно усъвършенстването и модернизацията на този комплекс представляват спешна задача за руските разработчици.


"Звезда"
Снимка: © Минобороны РФ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  истината 08 юли 2020, 15:53
   
  2
   
  12

  Аз от кога ви го пиша, но болните ви русофилистични мозъци не го възприемаха и изтривахте коментарите ми !!! Турските ударни дрони не са изработени от метал !!! И за това много трудно се засичат от руските радари, като добавим и силното заглушаване от турските системи за РЕБ !!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка