COVID-19: Извънредно положение в 150 американски военни бази - хиляди военни с коронавирусна инфекция

Pan.bg 10 апр 2020 | 11:48 views (314) commentaries(0)
img
Pan.bg
В 150 американски военни бази беше обявено извънредно положение - хиляди вече са болните от COVID-19, алармираха американски медии, цитирайки официална информация от Пентагона.
Според официални данни е обявено извънредно положение в 150 американски военни бази, разположени в 41 щата, поради активното разпространение на коронавирусната инфекция сред военнослужещите и командването. В момента тестовете показват, че може да става въпрос за хиляди заразени и предвид тесния контакт на военните, през следващите дни броят на заразените може да нарасне до няколко десетки хиляди.
„150 военни бази в 41 щата бяха засегнати от коронавирус, според новата информация. От Пентагона заявиха още във вторник, че във въоръжените сили броят от 3000 инфекции вече е надхвърлен, с което хората с диагноза коронавирус за по-малко от седмица са двойно повече. Мащабът на географското разпространение на заразата сред военните в САЩ е подобен на ситуацията сред цивилните, а също така показва малко признаци на понижаване. Продължаващото разпространение на коронавирусната инфекция сред военнослужещите, както в САЩ, така и в американските бази в други страни, спря всякакво движение, дори и най-малкото, прекъсна рекрутирането на нови военнослужещи и основното обучение и доведе почти до спиране на мащабните дейности. Това доведе и до драконовски мерки на класификация, обоснована с необходимостта от поддържане на оперативна сигурност. Но тази политика за конфиденциалност в момента получава силен отпор както от общините около военните бази, така и от законодателите. Според последните данни на Министерството на отбраната на САЩ, 2120 мъже и жени в униформа дадоха положителен резултат за вируса COVID-19. В US Navy бяха засегнати най-силно, последвани от US Army, USAF и накрая - USMC. Цивилните, работещи в департамента, представляват втората по големина група след хората в униформа, следвани от военизираните, а след това и частните подизпълнители, работещи във военни бази и обекти”, съобщава Newsweek, цитирайки информация от Пентагона.
От Пентагона все още отказват да дадат адекватни отговори на масовото заразяване на американските войски, което може да доведе до смъртни случаи в големи мащаби в американските войски.


Източник: Newsweek
Снимка: © Luminex
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker