Пентагонът се е научил да сканира всички руски радиочестоти

Pan.bg 10 апр 2020 | 10:54 views (477) commentaries(1)
img
Pan.bg
"Американците са се научили спокойно да сканират всички съществуващи радиочестоти", информира американското списание Popular Mechanics.
Американските военни са се научили да сканират всички съществуващи радиочестоти, което дава възможност да се получи, включително класифицирана информация, както и радиочестотния диапазон, използван от руските военни. В момента е известно, че става въпрос за честотен диапазон от 0-100 GHz, което създава заплаха.
„Експериментите на американските военни показаха, че разработеният от тях квантов приемник е способен да приема сигнали от целия диапазон на радиочестоти. Учени от изследователската лаборатория на US Army (The Army Research Laboratory) са разработили квантов детектор, способен да открива сигнали от целия спектър на радиовълни само с една антена. Конвенционалните устройства не могат да разпознаят такъв широк диапазон на излъчване, ако не са снабдени с много антени и усилватели. В работата си учените количествено оценяват чувствителността на сензора към въздействието на осцилиращи електрически полета. Честотата на колебанията на полето, която приемникът успешно регистрира, варира от 0 до 100 GHz. Невъзможно е да се постигнат такива резултати, като се използват устройства, базирани на електрооптични кристали или пасивна електроника с диполна антена“, пише списание Popular Mechanics.
Предвид възможностите на експерименталната настройка, експертите не изключват, че с нейна помощ е възможно да се извърши и допълнителна замяна на радиосигнали, което от своя страна позволява не само да прехваща информация, но и да се изпраща по радиочестота.


Източник: Popular Mechanics
Снимка: © Business Insider (BI)
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 10 апр 2020, 12:29
   
  4
   
  0

  Добре, а дали са се научили да сканират всички мутанти на "сибирската язва" :)?

  Ако едно оръжие стане неефективно, то се появява друго...
  Имаш ракети, самолети, спътници, авионосци... НО, "избухва" (случайно) вирусна епидемия и цялата ти армия е неспособна да се справи и напразно сте похарчили милиарди, като сте напълно уязвими!

  Войната се пренася в друга плоскост, дето изобщо не си подготвен!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker